O üllkenin Başbakanı'ndan FETÖ'cü çıkışı; "Gerekirse hepsinin kellesini vereceğiz."

Bulgaristan Başbakanı Boykov Borisov, FETÖ'cü Abdullah Büyük'ün Türkiye'ye teslim edilmesiyle ilgili açıklamalardı bulundu. Borisov, "Gerekirse hepsinin kellesini vereceğiz, yeter ki Türkiye bizi mülteci tehditi sunmasın" ifadelerini kullandı.
O üllkenin Başbakanı'ndan FETÖ'cü çıkışı; "Gerekirse hepsinin kellesini vereceğiz."

Bulgaristan Başbakanı Boykov Borisov'dan ilginç bir FETÖ'cü çıkışı geldi; "Gerekirse hepsinin kellesini vereceğiz."

Dünya Bülteni'nin haberine göre; Boykov bu sabah NOVA tv kanalına yaptığı açıklamada, dün Türkiye'ye teslim edilen ve Bulgar basınında eleştirilere yol açan Abdullah Büyük'ün Türkiye'ye teslim edilmesiyle ilgili şunları söyledi: "Gerekirse hepsinin kellesini vereceğiz, yeter ki Türkiye bizi mülteci tehditi sunmasın. Biz Türkiye'nin hükümeti ve Cumhurbaşkanıyla çok iyi ilişkiler sürdürmeliyiz, aksi taktirde oradaki mültecileri bizim sınırımıza akın edebilir."

Başbakan Borisov "Abdullah Büyük, Türkiye'ye benzeri şekilde iade ettiğimiz 25 bin kişiden biri. Ankara ile iyi ilişkiler önemli olan. Türkiye istikrarsız ülke ilan edilip, 500 bin mülteciyi serbest bırakırsa, bu göçmenler ilk güvenli ülke olarak, bize girecek. İnsan hakları savunucularını da rahatlatmak isterim, Türkiye'de idam cezası yok."

Son yıllarda hükümet karşıtı bütün eylemleri düzenleyen ve genelde sosyal ağlarda organize edilen "PROTESTO AĞI" grubu, FETÖ'cu Abdullah Büyük'ün teslim edilmesine izin verdiği için Bulgar hükümetinin istifasını istiyor. Grubun organize ettiği protestoların bugün başlaması bekleniyor.