Obama güvenlik birimleriyle terörle mücadeleyi görüştü

ABD Başkanı Barack Obama, DAEŞ ve El Kaide gibi terörist grupların yaydığı tehdide karşı terörle mücadele ve ulusal güvenlik birimleriyle görüştü.
Obama güvenlik birimleriyle terörle mücadeleyi görüştü

ABD Başkanı Barack Obama, DAEŞ ve El Kaide gibi terörist grupların yaydığı tehdide karşı terörle mücadele ve ulusal güvenlik birimleriyle görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Başkan Obama, terörle mücadele ve ülkenin güvenliğinden sorumlu birimlerle DAEŞ, El Kaide ve diğer terörist grupların ABD'ye, yurt dışındaki Amerikan vatandaşlarına, ABD'nin müttefik ve ortaklarına yönelik tehdidini ele alan bir görüşme gerçekleştirdi.

Obama, Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Güney Asya'daki menfur saldırıların ardından birimlerini ihtiyatlı olmaları ve benzeri saldırıların ABD'de yaşanmaması için her daim hazırlıklı olmaları direktifini verdi.

Sahadaki terör gruplarına yönelik artırılan baskının sürdürülmesinin bu grupların savaşçı toplamalarının önüne geçtiğini vurgulayan Obama, bu stratejinin ayrıca söz konusu grupların bireyleri radikalleştirmelerini ve şiddete sevk etmelerini önlediğini kaydetti.

Görüşmede, güvenlik birimleri Obama'yı Brezilya'da yapılacak Olimpiyat Oyunları öncesi emniyet önlemleri ve ABD'nin Brezilya hükümetine desteği konusunda da bilgilendirdi.