Obama, Muhammed Ali’nin cenazesine katılmayacak

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama’nın kızının mezuniyet töreni nedeniyle Muhammed Ali’nin Cuma günü yapılacak cenaze törenine katılım gösteremeyeceği bildirildi.
Obama, Muhammed Ali’nin cenazesine katılmayacak

Genç yaşında elde ettiği Ağır Sıklet Boks Dünya Şampiyonu unvanı ile adını geniş kitlelere duyuran ve üstün performansıyla efsane olmayı başaran Muhammed Ali, geçtiğimiz Cuma gecesi ABD’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Muhammed Ali, Cuma günü dünyaya geldiği Kentukcy eyaletine bağlı Lousville kentinde son yolculuğuna uğurlanacak. Efsane boksörün cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Ürdün Kralı Abdullah, Muhammed Ali’nin hayatını anlatan 2001 yapımı “Ali” adlı filmde boksörü canlandıran Will Smith, eski ABD Başkanı Bill Clinton, eski ağır sıklet boks şampiyonu Lennox Lewis, aktör Billy Crystal de katılacak. Ancak törene ABD Başkanı Obama ise katılmayacak.

OBAMA, KIZININ MEZUNİYET TÖRENİNE KATILACAK
Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Obama ve eşi Michelle Obama’nın kızı Malia’nın Washington’da yapılacak mezuniyet törenine katılacağı için Cuma günü yapılacak olan Muhammed Ali’nin cenaze törenine katılım gösteremeyeceğini duyurdu. Obama ailesinin, Beyaz Saray Danışmanı Valeria Jarret ile Muhammed Ali’nin ailesine mektup göndereceği kaydedilirken, Barack Obama’nın Muhammed Ali’nin eli Lonnie ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.
Dünyanın en tanınan sporcularından biri olan Muhammed Ali, geçtiğimiz Cuma gecesi ABD’nin Phoenix kentinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. 1942 yılında Kentucky eyaletine bağlı Louisville kentinde dünyaya gelen Cassius Marcellus Clay Jr. Müslüman olduktan sonra Muhammed Ali ismini aldı. 12 yaşındayken boksla tanışan Muhammed Ali, 18 yaşında Roma Olimpiyatlarında altın madalya kazanmasının ardından ismini geniş kitlelere duyurdu. 22 yaşındayken, Dünya Şampiyonu olan Muhammed Ali, bu galibiyetin ardından İslamiyet’i seçtiğini açıkladı. Vietnam Savaşı’na da gitmeyi reddeden Muhammed Ali, bu nedenle 5 yıl hapis ve 10 bin dolar para cezasına çarptırıldı. 3 kez Dünya Şampiyonu olan ilk boksör olan Muhammed Ali, 1978 yılında boksu bıraktı. 1984 yılında Parkinson hastalığına yakalanan Muhammed Ali, kariyeri boyunca sadece 5 kez yenildi.