Obama: Saldırılar karşısında dehşete düştük

ABD Başkanı Obama, "Saldırılar karşısında dehşete düştük. Dallas halkı ve polisi ile dayanışma içindeyiz. Polis birkaç şüphelinin olduğunu söylüyor. Sorumlular cezalandırılacak." dedi.
Obama: Saldırılar karşısında dehşete düştük

ABD Başkanı Barack Obama, Dallas kentinde, ülkenin farklı eyaletlerindeki 2 siyahi vatandaşın öldürülmesinin protesto edildiği olaylar sırasında düzenlenen saldırıda 5 polisin hayatını kaybetmesine ilişkin, "Dehşete düştük. Dallas halkı ve polisi ile dayanışma içindeyiz. Polis birkaç şüphelinin olduğunu söylüyor, daha fazla bilgi alacağız. Saldırının sorumluları cezalandırılacak ve adalet yerini bulacak." değerlendirmesini yaptı.

Obama, NATO üyesi 28 ülke ve ortak ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getiren Polonya'nın ev sahipliğinde başkent Varşova'da düzenlenen NATO Zirvesi'nin resmi açılışı öncesi AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Obama, ABD’nin Dallas kentinde 5 polisin öldürülmesine ilişkin, "Bu saldırılar karşısında dehşete düştük. Dallas halkı ve polisi ile dayanışma içindeyiz. Polis birkaç şüphelinin olduğunu söylüyor, daha fazla bilgi alacağız. Bu tür saldırılar hiçbir şekilde meşrulaştırılamaz. FBI, Dallas polisi ile temas halinde. Bu saldırının sorumluları cezalandırılacak ve adalet yerini bulacak." dedi.