Obama'dan Erdoğan'a taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile telefonda görüştü. Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve onun şahsında tüm Türkiye halkına taziyelerini iletti.
Obama'dan Erdoğan'a taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda görüştü. 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Obama, İstanbul'dakiterör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve onun şahsında tüm Türkiye halkına taziyelerini iletti.

Stoltenberg: Kalbim Türk halkıyla

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ile dayanışma mesajı verdi. Açıklamasında saldırıyı güçlü bir şekilde kınadığını vurgulayan Stoltenberg, "Kalbim, hayatını kaybedenlerin aileleri, yaralananlar ve Türk halkıyla. Terörizme hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez. Tüm NATO müttefikleri, Türkiye ile dayanışma içinde ve terörün her türlüsüyle mücadele kararlılığımızda bir bütün." ifadesini kullandı.

Akıncı: Acıyı kalbimizin derinliklerinde hissediyoruz

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinde yayımlanan mesajında, saldırıyı kınadığını belirtti.

Saldırının, Türkiye'nin dış ilişkilerinde son günlerde meydana gelen olumlu gelişmelerin yaşandığı bir ortamda gerçekleştirilmiş olması da dikkat çekici olduğuna işaret eden Akıncı, "Bu çağ dışı zihniyetin terörle yarattığı acıyı, kalbimizin derinliklerinde hissediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün de terör saldırısı dolayısıyla Başbakan Binali Yıldırım'a taziye mesajı gönderdi.

Liderlerden taziye mesajları

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yolladığı taziye mesajında, "Masum insanların öldürülmesi ve çok sayıdaki kişinin yaralanmasına yol açan terör eylemi beni çok sarstı ve üzdü." ifadesini kullandı.

İspanya Kraliyet Sarayı'ndan yapılan açıklamada, İspanya Kralı 6. Felipe'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir telgraf göndererek "Çirkin terör saldırısından dolayı Türk halkına en derin üzüntülerini iletip, yaralılara acil şifalar temenni ettiği ve hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı dilediği." belirtildi.

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella da saldırıyı kınayarak CumhurbaşkanıErdoğan'a taziye telgrafı gönderdi. 

Papa Franciscus da terör saldırısında hayatını kaybedenler ve Türk halkı için dua etti. Roma'da Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı olması sebebiyle Angelus Duası yapan Papa, konuşmasında "menfur bir terör saldırısı" gerçekleştirildiğini belirterek "Saldırının kurbanları, kurbanların yakınları ve sevgili Türk halkı için dua edelim. Tanrı şiddet yanlılarının kalplerini dönüştürsün ve bizim barış için attığımız adımlarımızı teşvik etsin." dedi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikolic, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında, terör saldırısını şiddetle kınadığını vurgulayarak terörün, sınır tanımadığını bir kez daha gösterdiğine işaret etti.

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında, terör saldırısı haberini şaşkınlık ve öfkeyle aldığını belirterek "canavarca" eylemde hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. 

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi de terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı göndererek başsağlığı diledi.

Iraklı Sünni lider ve Muttehidun Bloku Başkanı Usame en-Nuceyfi, saldırıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, taziyelerini sundu.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Emin Medeni de yazılı açıklamasında, terör eyleminin din, ahlak, örf ve ramazan ayının hürmetiyle bağdaşmadığını kaydetti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Ley, açıklamasında "Masumları hedef alan bu terör saldırısını şiddetle kınıyoruz" ifadesini kullandı.

Japonya Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Yasuhisa Kawamura da terör saldırısında yakınlarını kaybeden ailelere taziyelerini sunduklarını, yaralananlara acil şifa dilediklerini belirtti. Açıklamada, "Terörizm, nedeni ne olursa olsun haklı çıkarılamaz. Japonya, terörü şiddetle kınamaktadır. Türk hükümeti ve Türk halkıyla derin dayanışma içerisinde olduğumuzu ifade ediyoruz." denildi.