Obama'dan Trump'a ağır eleştiriler

ABD Başkanı Obama, Cumhuriyetçi başkan adayı Trump'a yönelik, "Sivil haklara ve eşitliğe karşı savaşan ve hayatı boyunca işçi kesimini önemsememiş biri." dedi.
Obama'dan Trump'a ağır eleştiriler

ABD Başkanı Barack Obama, başkent Washington DC'deki toplantıdaCumhuriyetçi başkan adayı iş adamı Donald Trump'a yüklenirken, "Sivil haklara ve eşitliğe karşı savaşan ve hayatı boyunca işçi kesimini önemsememiş biri." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Obama, Walter E. Washington Kongre Merkezi'nde siyahi Amerikalıların temsilcilerini bir araya getiren ve Demokratların başkan adayıHillary Clinton'a "Öncü Ödülü" verilen "Congressional Black Caucus" (CBC) etkinliğinde bir konuşma yaptı.

Konuşmasının bir bölümünde Cumhuriyetçi başkan adayı Trump'a isim vermeden yüklenen Obama, ünlü emlak milyarderinin daha önce kendisiyle ilgili "ABD'de doğmadı" iddiasını son günlerde geri aldığını hatırlatarak, imalı bir şekilde, "Seçimlere 124 gün kala nihayet bu doğum yeri meselesini çözdük." dedi.

Amerikan tarihinin en önemli seçimlerinden birine yaklaşılırken DAEŞ, Kuzey Kore, fakirlik ve iklim değişikliği gibi konuları konuşmak yerine kendi doğum belgesinin gündemde olmasının anlamsız olduğunu kaydeden Obama, Trump'ın konuyla ilgili yaklaşımını eleştirdi.

Trump'a sert sözler

Trump'ın, "Obama döneminin siyahi Amerikalılar için en kötü zamanlar olduğu" şeklindeki iddiasına sert çıkış yapan Obama, siyahilerin tarihinden bazı örnekler verdikten sonra, "Onun ziyaret edeceği bir müzemiz var, belki böylece meseleyi kavrar. Ona bu şekilde öğreteceğiz." şeklinde konuştu.

Obama, Trump'la ilgili olarak, "Sivil haklara ve eşitliğe karşı savaşan ve hayatı boyunca işçi kesimini önemsememiş biri." ifadelerini kullandı.

Clinton: Obama, büyük bir Amerikalı

Obama'dan önce sahneye çıkan Clinton da konuşmasında ABD Başkanı'ndan övgüyle bahsederken, "Biz, sizin sadece Amerikalı olduğunuzu değil, aynı zamanda büyük bir Amerikalı olduğunuzu da biliyoruz." şeklinde konuştu.

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak 58. başkanlık seçimlerine 2 aydan az bir zaman kala Clinton ile Trump arasındaki rekabet tüm hızıyla sürerken anketlerde iki rakibin birbirine oldukça yakın oranlar aldığı görülüyor. Son anketlerde Clinton'ın 2 puanla Trump'ın önünde olduğu gözükse de önemli bazı eyaletlerde Cumhuriyetçi adayın Demokrat rakibine karşı rüzgarı arkasına aldığı yorumları ağırlık kazanıyor.