En çok alınan-satılan hisseler

Ocak ayında alınan ve satılan hisseler belli oldu. Her ayın 15’inde açıklanan verilere göre Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcılar net 675 milyon dolar dolar satış gerçekleştirdi. En çok TUPRS ve PGSUS hisseleri alındı, demir-çelik satıldı.
En çok alınan-satılan hisseler

2022 yılında rekor yükselişlerle kapatan Borsa İstanbul (BİST) yeni yıl sonrasında yatırımcısına hayal kırıklığına uğrattı. Geçen sene yüzde 180 yükseliş yapan BİST ocak ayında yeni yatırımcılarına sert yüzünü gösterdi. Ocak ayında endeks yüzde 14 ila 18 arası düşüş gösterirken yabancı yatırımcılar yüklü satış gerçekleştirdi. Aracı kurum ocak ayı raporuna göre en çok işlem gören hisseler belli oldu.

BANKALAR BASKILANDI
Yabancı yatırımcılar en çok TUPRS, PGSUS ve TOASO hisselerini aldı. En çok satış yapılan hisseler ise EREGL, AKBNK ve YKBNK oldu. Bankacılık sektörü ocak ayında kötü bir sınav verdi. XBANK’ta 236 milyon dolar satış yaşandı. Ocak ayında en çok yukarıdaki üç şirket haricinde THYAO, GUBRF VE KRDMD alınırken, bankalar haricinde TCELL, SAHOL, SASA ve BİMAS hisselerinden çıkış gerçekleşti.

UFUK KENDİRCİ- YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :