Oğlu da Kılıçdaroğlu'nu beğenmedi

Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlık sistemine karşı sokağa çıkarız tehdidine oğlu Kerem Kılıçdaroğlu’ndan eleştiri geldi: CHP’nin oylarını artıracak yöntem, sokağa çıkmak değil seçmenin ayağına gitmek.
Oğlu da Kılıçdaroğlu'nu beğenmedi

Güney Kore’de Kore Üniversitesi’nde doktora tezi hazırlayan CHP Genel Başkanı’nın oğlu Kerem Kılıçdaroğlu, ana muhalefet partisinin politikalarını eleştirdi. Hatta babası Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını da çürüttü. Kerem Kılıçdaroğlu, CHP liderinin başkanlık sistemine karşı sokağa dökülme tehdidine karşın bu tarzın oy kaybettireceğini ifade etti.

ESENLER’DE TUTMAZ

Kerem Kılıçdaroğlu, “Sokağa çıksınlar ama büyük bir protesto yapalım şunu engelleyelim demenin bence çok getirisi yok. Bunu belirli bölgelerde mesela Kadıköy’de yapabilirsiniz ama bunu Esenler’de yaparsanız muhtemelen ters tepecek” ifadelerini kullandı.

KADROLAR YETERSİZ

El Cezire’ye konuşan Kılıçdaroğlu, CHP’nin kadrolarının yetersiz olduğunu da belirterek, “Ben en etkili yöntemin seçmenin ayağına gitmek olduğunu düşünüyorum. Bu gidişlerde de bir strateji olmalı. Her yere gitmenin manası yok. Kaynakların zaten sınırlı sana oy getirecek yerlerde çalışma yürütmek gerekiyor. Yerelde AKP çok iyi yayılmış durumda organizasyonu çok iyi. 14-15 yıl oldu bu süre boyunca siz insanlara bir şey veriyorsunuz insanlar onu alıyor” dedi.

Muhtar önemli çözüm kaynağı

Kerem Kılıçdaroğlu: AKP’nin muhtarlarla ilişkisi çok iyi. Muhtarlar neden önemli? Kimin ne sorunu var? Biliyor. Muhtar bildiklerini AKP ilçe başkanına anlatıyor. Bu bağ kurulmuş durumda. Seçmen de bunları biliyor.  Bir sorunu olduğunda o sorununu oraya taşıyabiliyor. (Akşam)