"Oğlum, 'Babam nerede' dedi, cevap veremedim"

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen 3 köy korucusundan geriye 20 çocuk ve gözü yaşlı eşleri kaldı.
"Oğlum, 'Babam nerede' dedi, cevap veremedim"

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik Beldesi Yeniışık köyü Yukarı Olukbaşı mezrası yakınlarında 29 Eylül'de yol çalışması yapan iş makinelerinin güvenliğini sağlayan köy korucularına teröristlerce uzun namlulu silahlarla saldırılması sonucu şehit olan Ömer Özbiçen, Kemal Özbek ve Rıfat Dilce'nin evlerinde hüzün var.

Şehit korucular Dilce'nin 10, Özbiçen'in 6 ve Özbek'in 4 çocuğu ile eşleri, taziyeye gelenleri derinden etkiliyor. Şehit korucu Özbiçen'in eşi Remziye Özbiçen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyük bir acı yaşadıklarını ve çocuklarını teselli etmeye çalıştığını söyledi.

"Önce vatan sağ olsun, her şey için vatan sağ olsun" diyen Özbiçen, şöyle konuştu:

"Artık kimsenin böyle acılar yaşamasını istemiyorum. Masum insanlar ölmesin. Çocuklar yetim kalmasın. Sadece bunu istiyorum. Altı çocuğum vardı. Biri evlendi, hepsi yetim kaldı. Yuvam dağıldı, başkasının yuvası dağılmasın. Geçen gün balkondayken küçük oğlum bana 'babam nerede' diye sordu. Ben de cevap veremedim. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın."