'Oğlumla gurur duyuyorum'

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Bayrampaşa Çevik Kuvvet önünde şehit edilen Ümit'in babası Yolcu, "Şehit düştüğü için gurur duyuyorum. Vatan için kendini feda etti." dedi.
'Oğlumla gurur duyuyorum'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Bayrampaşa Çevik Kuvvet önünde şehit olan Ümit Yolcu'nun babası Sadık Yolcu, AA muhabirine olay gecesini anlattı.

Yolcu, darbe girişiminin olduğu saatlerde olaydan haberleri olmadığını, oğlunun işten geldikten sonra arkadaşlarıyla konuşup olay yerine gittiğini anlattı.

Çocuğuyla gurur duyduğunu dile getiren Yolcu, "O gece olay yerine (Bayrampaşa Çevik Kuvvetin önü) gittiği zaman haberim olmadı. Çevik Kuvvet’in önünde şehit olduğunu görenler oldu. Tankın üstünden halka ateş eden bir Yarbay varmış. Ümit de arkadan gidip silahı almaya çalışmış. Beraber tanktan düşüyorlar nasıl olduysa o sırada vuruluyor ve şehit oluyor. Vatanını kurtarmak için, Çevik Kuvvet’i kurtarmak için oraya gidip şehit düştüğü için gurur duyuyorum. Vatan için kendini feda etti." diye konuştu.

"Darbeci yarbayın elinden silahı alırken şehit oldu"

Şehidin ağabeyi Aydın Yolcu da o akşam trafik kazası geçirdiği için evde yattığını ve olaylardan haberi olmadığını belirterek, "Darbeciler içerisindeki Yarbay ile tartışıyor. Anlatılana göre Yarbay halkın dağılması için önce havaya sonra halka kurşun sıkıyor, kardeşim de tankın üstüne çıkıp silahı almaya çalışırken vuruluyor." diye konuştu.