Oğlunun tedavi gördüğü hastaneye saldırıda yaralandı

Suriye'nin İdlib kentinde hasta çocuğunu tedavi için götürdüğü hastaneyi hedef alan bombalı saldırıda bacağını kaybeden Harmus, Türkiye'deki tedavisinin ardından takılan protezle yaşama tutundu.
Oğlunun tedavi gördüğü hastaneye saldırıda yaralandı

Suriye'nin İdlib kentinde çocuğunu tedavi için götürdüğü hastaneye yönelikhava bombardımanında tek bacağını kaybeden 33 yaşındaki Ahmed Harmus, Türkiye'de takılan protezle hayata tutunmaya çalışıyor.

Gaziantep'te faaliyet gösteren İradi Adımlar Derneği, Suriye'deki iç savaş nedeniyle uzuvlarını kaybedenlere umut oluyor. İdlib kentindeki hava bombardımanı sırasında tek bacağını kaybeden Ahmed Harmuş da hayırseverlerin desteğiyle tedavi oluyor.

Harmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinde çiftçilik yaptığını ve iç savaş nedeniyle hayatının alt üst olduğunu söyledi.

Çatışmalar devam ederken 10 yaşındaki oğlunun bacağından yaralandığını ve tedavi için sık sık İdlib kentindeki hastaneye fizik tedavi amacıyla gittiklerini aktaran Harmuş, hava almak için hastane bahçesine çıktığında gerçekleşen bombalı saldırıda kendisinin de yaralandığını belirtti.

"Türkiye'ye gelebilen şanslı Suriyelilerdenim"

Yaralı olarak Hatay üzerinden Türkiye'ye getirildiğini ve tedavisinin başladığını dile getiren Harmuş, şunları ifade etti:

"Oğlum için şifa ararken bacağımdan oldum ama çok şükür Türkiye'ye gelebilen şanslı Suriyelilerdenim. Burada tüm tedavilerim yapıldı. Ardından dernekte protez bacağım takıldı. Şimdi rehabilitasyon çalışmaları yapılıyor. Doktorlar çok iyi ilgileniyor ve inşallah kısa zamanda sağlığıma kavuşacağım."

Bombalama sırasında oğlunun yara almadan kurtulduğunu söyleyen Harmuş, çocukları ve eşinin Suriye'de bulunduğunu anlattı.

Tedavi amaçlı Türkiye'de olduğunu belirten Harmuş, "İyileştiğimde çocuklarımın yanına gidip, ülkemin huzura kavuşmasını bekleyeceğim. Çünkü çocuklarım ve eşim orada. Her gün derneği gelip tedavi görüyorum. Kısa bir süre sonra iyileşeceğimi düşünüyorum. İnşallah bundan sonra hayata protez bacakla devam edeceğim. Kurtulduğuma bile şükrediyorum. Çünkü o saldırıda çok insan ölmüştü. Tek tesellim oğluma birşey olmaması." sözlerine yer verdi.