Öğrenciler en iyi tiyatro oyununu sahnelemek için yarıştı

Batman'ın Beşiri ilçesinde ilçe merkezi ve köylerdeki 27 okuldan öğrenciler, tiyatro yarışmasında yeteneklerini sergiledi
Öğrenciler en iyi tiyatro oyununu sahnelemek için yarıştı

BATMAN (AA) - Batman'ın Beşiri ilçesinde ilçe merkezi ve köylerdeki 27 okuldan öğrenciler, en iyi tiyatro oyununu sahnelemek için yarıştı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen tiyatro yarışmasına 10 merkez, 17 de köy okulundan öğrenciler katıldı.

Beşiri Cumhuriyet Ortaokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmada öğrenciler yeteneklerini sergiledi. Jüri üyelerinin seçim yapmakta zorlandığı yarışmada 3 okul finale kaldı. Finale kalan okullar ilerleyen günlerde düzenlenecek programda yarışacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ubeydullah Aydın, yaptığı açıklamada, bu etkinliklerin öğrencilere özgüven kazandırdığını söyledi.

"Her Öğrenciye Bir Etkinlik Projesi" kapsamında tiyatro yarışması düzenlediklerini ifade eden Aydın, "Proje kapsamında tüm öğrencilerimizin her biri bir etkinliğe katıldı. Bu sayede özellikle dezavantajlı öğrencilerimize okulu sevdirmeyi, onların okul performanslarını artırmayı hedefledik." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Sorumlusu Bülent Özdemir de özellikle dezavantajlı öğrencilerin eğitimde başarısını artırmak amacıyla tiyatro etkinliği düzenlediklerini anlatarak etkinliğe 10'u ilçe merkezinden 27 okulun öğrencilerinin katıldığını aktardı.

Özdemir, finale Sabancı ve Durucak ortaokulları ile Beşiri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin kaldığına işaret ederek "Amacımız dezavantajlı öğrencileri bir araya getirerek takım ruhuyla ortaya güzel işler çıkarılabildiklerini ispatlamaktı. Amacımıza ulaştık." diye konuştu.

Kaynak: