Öğrenciler merakla bekliyordu! 15 tatil ne zaman? İşte 2023-2024 Sömestr takvimi

Milyonlarca öğrencinin karnelerini alacağı ilk yarıyılın tamamlanmasına haftalar kaldı. Ocak ayına kısa bir zaman kala, son sınavlar hazırlanan öğrenciler, bir yandan da 15 tatile yönelik araştırmalarına başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan eğitim öğretim takvimine göre karnelerin alınacağı tatile artık sayılı günler var. Peki, 15 tatil ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek?
Öğrenciler merakla bekliyordu! 15 tatil ne zaman? İşte 2023-2024 Sömestr takvimi

Okullarda ikinci sınavlar için sürecin başlaması ile öğrencilerin gündemine şimdi de yarıyıl tatili geldi. Özellikle tatil planlarına şekil verecek olan veliler ve öğrenciler, 2023-2024 sömestr tatili takvimini araştırıyor. İşte, okullarda karnelerin verileceği yarıyıl tatili tarihi...

KARNELER NE ZAMAN VERİLECEK?

Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacak.

İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında yapılacak.

İKİNCİ YAZILI SINAVLAR İÇİN ÖRNEK SORULAR YAYIMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), resmi ve özel ortaokullar ile liselerde okul genelinde yapılacak birinci dönem ikinci yazılı sınavlarına yönelik örnek soru kitapçıkları ve çözüm videolarını erişime açtı.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, öğrencilerin erişimine açılan örnek soru kitapçıkları, öğretmenlere sınav uygulamalarında rehber niteliği taşıyor.

Örnek soru kitapçıklarındaki soruların çözüm videoları, öğrencilerin girecekleri yazılı sınavlardaki sorulara verecekleri cevaplarla ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlayacak.

Eğitim kurumu sınıf, alan zümreleri, konu soru dağılım tablolarına göre söz konusu örneklerde yer alan soru şekillerine uygun sınav sorularını hazırlayacaklar.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :