Öğrencilerden sokak hayvanları yararına kermes

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi öğrencileri, kampüste yaşayan sokak hayvanlarının veterinerlik giderleri ile mama ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla...
Öğrencilerden sokak hayvanları yararına kermes

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi öğrencileri, kampüste yaşayan sokak hayvanlarının veterinerlik giderleri ile mama ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kermes düzenledi.

Trakya Üniversitesi Hayvan Dostları Topluluğu (TÜHAD) üyesi öğrenciler, Bolcaana Yemekhanesi önünde stant açtı.

Üniversite öğrencileri, evlerinde hazırladıkları yiyecekleri öğrenci ve üniversite çalışanlarına satarak gelir elde etti.

Üniversite kampüsünde yaşayan sokak hayvanları yararına açılan kermese öğrenciler ilgi gösterdi.

TÜHAD Başkanı Hazal Erkut, gazetecilere yaptığı açıklamada, insanların sokak hayvanlarına karşı daha duyarlı olmasını istediklerini söyledi.

Kampüste yaşayan sokak hayvanlarının karınlarını yemekhaneden artan yemeklerle doyurduklarını ancak yaz döneminde yemek çıkmaması nedeniyle mamaya ihtiyaç duyulduğunu belirten Erkut, "Kuru mama almak için bütçeye ihtiyacımız var. Bunu karşılamak için de evlerimizde hazırladığımız yiyecekleri kermeste satıyoruz. Böylelikle yaz aylarında kampüste yaşayan canların beslenmelerini sağlayacağız." dedi.

Topluluk üyelerinden Yağmur Islattı da sokak hayvanlarının insanların desteğine ihtiyacı olduğunu dile getirerek, "Yapılan etkinlik gerçekten çok güzel. Buradan elde edilen gelir kampüste yaşayan hayvanlar için kullanılacak. Hayvanseverlik gönüllük esasına göre yapılıyor. Tüm Edirnelilerin sokak hayvanlarına karşı duyarlı olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: