Öğrencilerin tercihi bir lokma mutluluk

Son zamanlarda popüler olan yeni nesil lokma tatlısı, geleneksel bir tadı modern bir biçimde sunuyor. Lokmanya Kafe Sahibi Turgut Uçar’ın oğlu Utku Uçar ile birlikte işlettikleri kafe, öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor.
Öğrencilerin tercihi bir lokma mutluluk

 Önceden cenazelerde hayrına dağıtılan lokma şimdilerde waffle ile yarışıyor. Onlarca malzeme eklenerek hızlı tüketim ürününe dönüşen bu geleneksel lezzete, özellikle öğrenciler tarafından talep patlaması yaşanıyor.

ogrencilerin-5.jpg

EN ÇOK ÖĞRENCİLER TERCİH EDİYOR

Özellikle öğrencilerin lokma tatlısına çok fazla ilgi duyduğundan bahseden Lokmanya Bosna Şubesi Sahibi Turgut Uçar, “ Biz burayı açmak için üniversitenin açılmasını bekledik. Bosna’da bütün esnaf üniversitelileri bekler, onlar gittiği zaman burada işler durur. Lokma ilk olarak İzmir’de başlamış…  Orada ölüm olduğu zaman da lokma dökerlermiş. Lokma tatlısı geçmişimizde de olan geleneksel bir tatlımızdır ama çeşitlerinin bu kadar fazla artması şu şekilde olmuştur: İstanbul’dan İzmir’e gelen birisine lokma ikram etmişler. O kişi de tatlıcılıkla uğraşıyormuş. Daha sonra buna ne yapabilirim diye düşünmüş. Sonra aklına çikolata basmak gelmiş. Bu tarz lokma yapılalı 1 sene oluyor yani daha yeni. Ben emekli memurum. Yeni emekli oldum. Burayı da oğlum için açtım. İstanbul’da lokmacı adım başı var ve onlar buranın 4’de 1’i şeklindedir. İçeriye adam almıyorlar. İstanbul’da olan lokma tadını Lokmanya da tutturdu diyebiliriz” şeklinde konuştu.

ogrencilerin-1.jpg

‘YİYEN BİR DAHA YEMEK İSTİYOR’

Lokmanın tadını alan insanların tekrar yemek istediğini vurgulayan Uyar, “Bizim şubeden aldığımız unlar iksirli. Bunlara Belçika çikolatası kullanılır. Üzerine de sürüm çikolata kullanıyoruz. Bizim Lokmacımız tadını tutturmuş. Yiyen bir daha yemek istiyor. Öğrencilerimiz geldi ve artık sezon başladı. Yoğunluk arttı. Yüzde 50 oranında fark etti. Lokmayı daha çok kadınlar tercih ediyor. Çünkü kadınlar çikolataya bayılır. Bu lokma tatlısı da ağlarken güldürebilen bir şey. Genelde müşterilerimiz öğrenci oluyor ama aileler de geliyor. Tadını alan 1 haftada bir ailesiyle birlikte gelip oturuyor. Lokma’nın çeşidi oldukça fazla biz isteğe göre yapıyoruz ama en çok tercih edilen big bag oluyor. Artık waffle de yapıyoruz. Bu firma yeni olunca ürünler tek lokma altında başladı. Şimdi waffle da girildi. Çeşitlerimiz giderek artacak” ifadelerini kullandı.

ogrencilerin-3.jpg

‘LOKMA SICAK YENMELİ’

Lokmanın sıcak yenmesi gerektiğine vurgu yapan Uyar, “Lokma tatlısı daha çok akşam yeniyor. Gündüz yenmiyor. O yüzden akşam çok kalabalık oluyor. Biz iksirini merkezden alıyoruz. Buradan hamurlaştırıyoruz ve makineden çıkarıyoruz. Ve lokma kesinlikle sıcak yenmelidir. Biz evlere servis de veriyoruz ama müşterilerimize sıcak yemelerini tavsiye ediyoruz. Bu geleneksel tatlı günümüze uyarlandı biz de müşterilerimize en iyisini takdim ediyoruz. Tatlı her insanı mutlu eder. Onun kaliteli olması, çikolatalı olması insanı daha çok mutlu ediyor” diyerek sözlerini tamamladı.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

ogrencilerin-4.jpg

ogrencilerin-2foto.jpg

ogrencilerin-6.jpg