Öğretmen adayları KOMEK ve ASEM için ter döktü

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri (ASEM)'nin 21 ilçede bulunan ve yeni açılan merkezlerinde öğretmen olarak çalışmak isteyen bin 753 aday, 17 branşta sınava tabi tutuldu.
Öğretmen adayları KOMEK ve ASEM için ter döktü

Öğretmen ve usta öğretici adayları, aldıkları puanlara göre ihtiyaç halinde yıl boyunca göreve çağrılacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi, yıl boyu ihtiyaç halinde ilçelerdeki KOMEK ve ASEM'lerde görevlendirmek üzere öğretmen ve usta öğretici alım sınavı yaptı. Konya merkez ile birlikte 24 ilçede eğitimlerini sürdüren ve bugüne kadar 500 binden fazla kişiye eğitim veren KOMEK ile ASEM, Konyalıların her geçen gün artan ilgisi karşısında eğitimci kadrosunu da güçlendiriyor. Yapılan sınavlarla Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlik belge ve yeterliliğine sahip atanamamış öğretmenler ve bu konuda kendisini yetiştirmiş gençlere iş kapısı açan KOMEK, artan öğretmenlik başvuruları nedeniyle üniversitelerde görev yapan akademisyenlerden ve uzman kişilerden oluşan komisyonlarla sınavlar yaparak eğitimcilerini seçiyor. Konya merkezde 2 gün boyunca 17 branşta yapılan sınavlara bin 753 öğretmen adayı katıldı. Yazılı ve uygulamalı sınava katılan öğretmen ve usta öğretici adayları, aldıkları puanlara göre ihtiyaç halinde yıl boyunca göreve çağrılacak.

KOMEK ile ASEM yeni dönem kayıtları 24 Eylül tarihine kadar devam edecek. Boş kontenjanlar için başvurular www.konya.bel.tr ve www.komek.org.tr adreslerinden alınıyor.

Öğretmen adayları KOMEK ve ASEM için ter döktü

Öğretmen adayları KOMEK ve ASEM için ter döktü