Öğretmenler e-imzaya geçiyor

Milli Eğitim Bakanlığından, 800 bin öğretmenin e-imza sistemine geçeceği duyuruldu.
Öğretmenler e-imzaya geçiyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğince Sakıp Sabancı Basın Merkezi'nde düzenlenen "Basın Merkezi Toplantıları"na katılan MEB Bilgi İşlem Daire Başkanı Bilal Tırnakçı, bakanlık bünyesinde yürütülen bilgi işlem faaliyetlerine ilişkin sunum yaptı. 

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın ekip, teknik ve donanım olarak üst düzeyde çalışmalar yürüttüğünü anlatan Tırnakçı, bakanlığın bütün genel müdürlüklerinin taleplerini en verimli şekilde karşıladıklarını ifade etti.

MEB bünyesinde 111 bilgi işlem personelinin bulunduğunu bildiren Tırnakçı, MEB'de kullanılan yazılımların tamamının yerli kaynaklarla MEB bünyesinde geliştirildiğini belirtti.

Toplam 80 modülün alt yapı çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Tırnakçı, öğretmenlere rotasyon modülünün de hazır olduğunu söyledi. 

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen "not defteri" uygulamasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Tırnakçı, sistemle öğretmenlerin, istedikleri her yerden cep telefonu veya akıllı cihazlarıyla öğrencilerinin yazılı notu, performans ve proje notu gibi bilgilerine ulaşabileceğini belirterek, sistemi öğretmenlerle veliler arasındaki iletişimi güçlendirmek için hayata geçirdiklerini kaydetti. 

MEB bünyesinde görev yapan tüm öğretmenlerin e-imzaya geçişi için hazırlıkların sürdüğünü bildiren Tırnakçı, şu açıklamalarda bulundu:

"Okullardaki tüm öğretmenler, e-imzaya kavuşacak. E-imza üzerinden işlemlerini yapabilecek. Burada bürokrasiyi azaltmaya çalışıyoruz. Tabii bir de tüm yazışmaları sisteme dahil ederek güvenliği sağlamış oluyoruz. Bilişim teknolojilerinin ve bu sistemin kullanılması, hem vatandaşın güvenliği, hem sistemin dinamik kullanımı açısından beraberindeki Türkiye'nin gelecek vizyonu açısından önem arz ettiğini düşünüyoruz. Öğretmenler, e-imzalarıyla kurum işlerini, rotasyon, izin ve nakil taleplerini e-imzalarıyla bakanlığa iletebilecekler."

Tırnakçı, ilk e-imzayı, bu yılın eylül ayından itibaren öğretmenlere vermeyi planladıklarını belirterek, "Daha sonra, kademe kademe 800 bin öğretmenin tamamı 2016'nın sonunda e-imzaya geçmiş olacak" bilgisini verdi.