Öğretmenlere kodlama, robotik ve arduino eğitimi

Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen "Seyhan Yarınlarını Kodluyor" isimli...
Öğretmenlere kodlama, robotik ve arduino eğitimi

Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen "Seyhan Yarınlarını Kodluyor" isimli kodlama, robotik ve arduino konularını içeren eğitim tamamlandı. Eğitim kapsamında Seyhan'da görev yapan farklı branşlardan 25 öğretmen kodlama, robotik ve arduino eğitimini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar.

Kursa katılan öğretmenler, eğitimden çok memnun kaldıklarını, bu tür eğitimlerin sürekli açılmasını ve devamını istediklerini, eğitimin kendilerine farklı bir vizyon kazandırdığını ve aldıkları eğitimi mutlaka bulundukları kuruma ve sınıfa aktaracaklarını belirttiler.

Sertifika töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, kodlama eğitiminin çocuklara matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, proje bazlı düşünme ve daha pek çok alanda beceri kazandırdığını söyleyerek, "Çocuklar her şeyden önce algoritmik ve bilişimsel düşünme becerilerini kazanıyorlar. Kod yazma hayatın her alanında ve her yaşta kullanılabiliyor. Bakanlığımızda bazı dersleri ve müfredatı kodlamaya uygun olarak düzenlemekte. Bu yüzden öğretmenlerimizin bu eğitimi almaları bizler için büyük önem taşımaktaydı" dedi.

İzzettin Aydın, Çukurova Kalkınma Ajansı yetkililerine ve tüm katılımcılara teşekkür ederek eğitim alan öğretmenlere sertifikalarını dağıttı.

İHA