“Öğretmenlerimizin büyük emekleri var”

Meram Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenlendi.
“Öğretmenlerimizin büyük emekleri var”

Gün içerisinde ilçedeki okullarda görev yapan tüm öğretmenlere karanfil hediye edilirken, akşam da okul müdürleriyle bir araya gelen Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Hayatını bilgili ve donanımlı bir neslin yetişmesi için adayan, gecesini gündüzüne katarak ülkemize ve insanlığa faydalı nesiller kazandırma gayesiyle çalışan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Meram Belediyesi tarafından Öğretmenler Günü nedeniyle Anemon Otel’de düzenlenen programa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban, şube müdürleri ve Meram’daki okul müdürleri katıldı.

 

İLK EMRİ ‘OKU’ OLAN BİR MEDENİYETİMİZ VAR

“Hayatını bilgili ve donanımlı bir neslin yetişmesi için adayan, gecesini gündüzüne katarak ülkemize ve insanlığa faydalı nesiller kazandırma gayesiyle çalışan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” diyerek konuşmasına başlayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Bir toplumda eğitim seviyesi ne kadar düşükse, bilgili ve donanımlı bir nesil inşa edilememişse o toplumun hedeflerine ulaşması, gelişip büyümesi ve söz sahibi olması çok zordur. Şükürler olsun ki bizler; ilk emri ‘oku’ olan bir medeniyetin evlatlarıyız ve karşımızda bu emri düstur edinmiş eğitim neferleri var. Bizler yönetici olarak şehri inşa ederken sizler de donanımlı, bilgili, değerlerini benimseyen, örf ve adetlerine bağlı, geçmişini bilen ve geleceğe daha güvenle bakabilen inançlı nesiller yetiştiriyorsunuz. Bu açıdan baktığımızda değerli öğretmenlerimizin toplum üzerinde büyük emekleri vardır. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

EĞİTİM ALANINDA BİRÇOK YENİLİK YAPILDI

Ülke olarak eski yıllarla kıyaslanamayacak kadar her açıdan iyi bir noktada olduğumuza dikkat çeken Başkan Toru, “Ülkemiz üzerindeki vesayetin kalkması ve milletin hizmetkârı olan devlet adamlarımızın basiretli tavır ve kararlarıyla ülkemiz, hayal edemeyeceği bir seviyeye geldi. Eğitim alanında birçok yenilikler yapıldı, okullarımız, sınıflarımız daha da modernleşti. Son yıllarda şehrimizde de 10’larca yeni okul eğitime kazandırıldı. Geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımızın yaşayacağı yeni bir Meram inşa ederken insanı merkeze alan projeler geliştiriyor ve uygulamaya koyuyoruz. Sosyal belediyeciliği benimseyen bir belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu meyanda ilçemize bilgi merkezleri, kütüphaneler, gençlik merkezleri ve spor merkezleri kazandırıyoruz” diye konuştu.

ÖĞRETMENLERİMİZ SADECE ALFABEYİ DEĞİL HAYATI ÖĞRETİYOR

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bir anne bir baba gibi ellerimizden tutan, ilmi öğreten, yol gösteren, sadece alfabeyi değil hayatı öğreten değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü tekrar kutluyorum ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.”

BELEDİYELERİMİZ EĞİTİME BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban da, “Öncelikle bu nazik davetinden dolayı hepiniz adına Meram Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yıl da belediyemiz, emekli öğretmenlere yönelik bir program tertiplemişti. Bir takdirimi ifade etmek istiyorum: Konya’daki belediye başkanlarımız gerçekten eğitime ve okullarımıza ellerinden gelen desteği veriyorlar. Tabii ki her isteğimizin de karşılanması mümkün değil. Başka ilçelerde de görev yaptım, burada memnuniyetimi özellikle ifade etmek istedim. Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.