Okan Bayülgen'den FETÖ tweeti

Murat Bardakçı'nın Zaman gazetesinin sadeleştirdiği Elmalılı'nın Kuran tefsirinde tahrifat yaptığını açıklamasının ardından Elmalılı'nın torunu olan Okan Bayülgen'e yaptığı çağrıya, Bayülgen'den yanıt geldi.
Okan Bayülgen'den FETÖ tweeti

Bayülgen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yasal mirasçıları ile ilgili bir süreçtir. Onların tasarrufudur. Bir girişimde bulunacaklardır herhalde" yazdı.

FETÖ'nün gazetesi Zaman'ın verdiği Elmalılı Hamdi Yazır'a ait Kuran tefsirini değiştirdiği ortaya çıkmıştı. Geçtiğimiz günlerde Murat Bardakçı, FETÖ'nün "Eğer bilmiyorsanız, bilenlere sorun" şeklinde yer alan ayeti, “Eğer bilmiyorsanız Tevrat ve İncil âlimlerine sorun" şeklinde değiştirdiğini hatırlatıp, Elmalılı'nın torunu ve varislerinden Okan Bayülgen'e bundan sonra ne yapacağını sormuştu.

Bu çağrıya Okan Bayülgen'den yanıt geldi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Bayülgen, "Yasal mirasçıları ile ilgili bir süreçtir. Onların tasarrufudur. Bir girişimde bulunacaklardır herhalde" dedi.

tweet-002.png

Böyle tahrif ettiler
FETÖ terör örgütüne yönelik operasyon kapsamında kapatılan, uzun yıllar örgütün yayın organı olan Zaman Gazetesi'nin kuponla verdiği, önemli İslam alimlerinden Elmalılı Hamdi Yazır'a ait Kuran tefsirini değiştirdiği ortaya çıktı. Gazetenin geçtiğimiz yıllarda verdiği tefsirde, “Eğer bilmiyorsanız, bilenlere sorun" şeklinde yer alan ayeti, “Eğer bilmiyorsanız Tevrat ve İncil âlimlerine sorun" şeklinde çevirerek yayınladığı anlaşıldı.