Öksüz: “İHO ve İHL’ler başarılarıyla anılacak”

TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak başarılı olan Konya genelindeki 5 İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi TİMAV tarafından ödüllendirildi. Törende konuşan TİMAV Başkanı Ecevit Öksüz, “Bundan böyle İHO ve İHL’ler başarılarıyla anılacaktır” dedi.
Öksüz: “İHO ve İHL’ler başarılarıyla anılacak”

Temel Eğitimden Ortaöğretim Geçis (TEOG) sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak başarılı olan Konya genelindeki 5 İmam Hatip Ortaokulu (İHO) öğrencisi Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından ödüllendirildi. Karatay Belediyesi İmam Hatip Ortaokulu düzenlenen törene Karatay Kaymakamı Bekir Yılmaz, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy,  Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.

imam-hatip-ortaokulu-(1).jpg

EĞİTİME VERİLEN DESTEĞİN KARŞILIĞI GÖRÜLÜYOR

Ödül töreninde konuşan Karatay Kaymakamı Bekir Yılmaz, başarı gösteren gençleri tebrik ederek, diğer gençlerin de bu başarılara ortak olmak için çalışmaları gerektiğinin altını çizdi. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de gençleri tebrik ederek, Karatay Belediyesi’nin eğitime verdiği desteklerin karşılığını bu şekilde görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da öğrencileri, velileri, öğretmen ve idarecileri tebrik ederek başladığı konuşmasında, gösterilen bireysel başarıların yanısıra kitlesel olarak ortaya konan başarının da göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

imam-hatip-ortaokulu-(2).jpg

İHO’LAR İLK MEZUNLARINI VERDİ

TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz, 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesinin ardından İmam Hatip Ortaokullarının açılmasıyla birlikte İHO’ların bu yıl ilk mezunlarını verdiğine dikkat çekti. İHO’ların geçmişte olduğu gibi bugün de büyük başarılara imza atacağına olan güven ve inançlarını dile getiren Öksüz: “Bu yıl bunun ilk örneklerini müşahede etmiş bulunmaktayız” dedi

imam-hatip-ortaokulu-(3).jpg

BAŞARILAR DEVAM EDECEK

Gerek İmam Hatip Ortaokullarının, gerek İmam Hatip Liselerinin sürekli tartışmaların merkezinde tutulmak istenmesinin geçmişten gelen bir hastalık olduğunun ve artık bu kısır döngüyü aşma zamanının geldiğinin altını çizen Öksüz “Bundan böyle İHO ve İHL’ler başarılarıyla anılacaktır. Geçmişte akademik alanda olduğu gibi sosyal ve kültürel faaliyetlerde büyük başarılara imza atan İmam Hatip Okullarımız, bugün de hamdolsun aynı heyecan ve gayretin içindedir. Bu yıl henüz yeni sistemde ilk mezunlarını veren okullarımızın gösterdikleri kitlesel başarı oranları da, bireyselde bugün burada Konya özelinde ödüllendirdiğimiz öğrencilerimizde olduğu gibi bireysel başarıda da kayda değer bir başarı yakalanmıştır. Önümüzdeki yıldan itibaren her yıl bu başarıların katlanarak artacağına inanıyoruz. İHO’larda, gerek İHL’lerde aldıkları yüksek puanlarla ailelerinin, öğretmenlerinin yanısıra İmam Hatip camiasının da göğsünü kabartan gençlerimiz, elde ettikleri bu akademik başarıları aldıkları dini eğitimle birleştirerek ülkemiz ve milletimiz için büyük hizmetlere dönüştüreceklerdir” diye konuştu.  Konuşmaların ardından TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak Konya genelinde başarılı olan İmam Hatip Ortaokulu (İHO) öğrencilerinin ödülleri takdim edildi. TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayan İHO öğrencilerinin isimleri ve okulları şu şekilde: Hilal Zeynep Er - Karatay Belediyesi İHO, Ayşe Çilek - Ahmet Hazım Uluşahin İHO, Ebru Akbaş – Mehmet Katırcı İHO, Özlem Közoğlu - Mehmet Nuri Küçükköylü İHO, Zülal Zehra Sandıkçı – Mehmet Nuri Küçükköylü İHO.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ

imam-hatip-ortaokulu-(4).jpg

imam-hatip-ortaokulu-(5).jpg

imam-hatip-ortaokulu-(6).jpg

imam-hatip-ortaokulu-(7).jpg

imam-hatip-ortaokulu-(8).jpg