‘Öksüz’e ayet okuyup yüzüne tükürdüm’

15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi Hava Kuvvetleri imamı firari Öksüz’ün serbest bırakılmasında ihmali olduğu iddiasıyla 28 sanığın yargılandığı davaya ifadelerle devam edildi.
‘Öksüz’e ayet okuyup yüzüne tükürdüm’

Davada savunma yapan sanık eski Başbakanlık Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca, 16 Temmuz günü, Jandarma karakolunda Adil Öksüz’le arasında geçen diyalogu anlattı. Sarıkoca, şunları söyledi: “Oradaki polislerden Öksüz’ün ilahiyatçı olduğunu öğrenince sinirlenip yanına gittim. Ben hafızım ve imam hatip mezunuyum. Dini eğitim almış bir kişi olarak Öksüz’e, ‘din üzerinden tezgahın nereye kadar gideceğini’ sormak istedim. ‘Sen nasıl bir ilahiyatçısın’ diye sordum. Bana ‘Biz böyle olmasını tasvip etmiyoruz’ dedi. Masum insanların katledilmesinin yanlış olduğunu anlatan bir ayet okudu. Ben de ona ayet okuyarak cevap verdim. ‘Sen Müslüman bile olamazsın. Bildiklerin anlat da bari ahiretini kurtar’ dedim.”

‘BORCUM VARDI’

Bu ifadelerin üzerine araya giren Mahkeme Başkanı Abdullah Köksal, “Bir gazeteye verdiğiniz mülakatta ‘yüzüne tükürdüm’ demişsiniz. Başka bir kişi ifadesinde ‘tokat attı’ diyor. Bunları yaptınız mı?” diye sordu. Sarıkoca, “Görüntüleri izleyin en güzeli o. Yaptığımı hatırlıyorum da burada anlatmak istemedim. Öksüz, ‘Bizim alakamız yok deyince’, ‘Hadi oradan. Senin FETÖ’şünde aynı şeyleri söyleyecek’ dedim. Yüzüne tükürdüm, Tokat attıp, sinkaflı sözler söyledim” dedi. Bank Asya’daki hesabını da kızını gönderdiği kreşin ödemelerini yapmak maksadıyla açtırdığını söyleyen Sarıkoca, “Borcumu ödeyemediğim için kapatamadım. Borcum bittikten sonra da kapattım” dedi. 

KAYNAK:MİLLİYET