Okul yöneticilerine eğitim verildi

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Kapsayıcı Eğitim Bağlamında Okul Yöneticilerinin Mesleki Becerilerinin Geliştirilmesi Eğitici Eğitim Kursu’nun açılış programı, Mevlana Öğretmenevinde gerçekleşti.
Okul yöneticilerine eğitim verildi

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Kapsayıcı Eğitim Bağlamında Okul Yöneticilerinin Mesleki Becerilerinin Geliştirilmesi Eğitici Eğitim Kursu’nun açılış programı, Mevlana Öğretmenevinde gerçekleşti.

Mevlana Öğretmenevi Müdürü Galip Bilgili, yaptığı selamlama konuşmasında 5 gün sürecek bu önemli kursun Mevlana Öğretmenevinde gerçekleştiriliyor olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek programın verimli geçmesini diledi. İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de yaptığı konuşmada, “Hz. Mevlana’nın, Şems-i Tebrizi’nin, Hacıveyiszade’nin şehri olan Konya’da Bakanlığımız tarafından bu önemli programın yapılmasının memnuniyetini yaşıyoruz. Bakanlık yetkililerine teşekkür ediyoruz. Bu çalışmalarla kazanan; çocuklarımız, şehirlerimiz ve ülkemiz olacak” diyerek, 2023 hedeflerine birlik içerisinde ulaşacaklarını da sözlerine ekledi.

 

“BİR OKUL, MÜDÜRÜ KADAR OKULDUR”

Bakanlık Müşaviri Adem Çilek de konuşmasında Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Vizyon Belgesinde okul yöneticiliği ile ilgili bir başlığın olduğunu, şimdi o fikirlerin hayata geçirilme aşamasında olduklarını söyledi. Prof. Dr. Aytaç Açıkalın’ın “Bir okul, müdürü kadar okuldur” sözünü de anımsatan Çilek, okul yöneticilerinin seçimi ve geliştirilmesinin önemine değindi. Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Fatih Karacabey ise 5 gün sürecek Kapsayıcı Eğitim Bağlamında Okul Yöneticilerinin Mesleki Becerilerinin Geliştirilmesi Eğitici Eğitim Kursu’nun içeriğine dair bilgi verdi. Doç. Dr. Mustafa Sever de yaptığı konuşmada “Niçin bu eğitime ihtiyaç duyuldu” sorusu üzerinde durarak bu eğitim programının perde arkasında çok ciddi bir hazırlık sürecinin olduğunu da sözlerine ekledi. Eğitim kursunun açılış programına Bakanlık Müşavirleri Adem Çilek, Turgay Öntaş, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Songül, akademisyenler ve farklı illerden okul yöneticileri katıldı. •HABER MERKEZİ