Okuldan hırsızlık güvenlik kamerasında

Adana'da okuldan bilgisayar ile parçalarını çaldığı iddia edilen ve hırsızlıktan çok sayıda kaydı bulunan zanlı tutuklandı- Zanlının okula girmesi güvenlik kamerasınca kaydedildi
Okuldan hırsızlık güvenlik kamerasında

ADANA (AA) - Adana'da okula giren bir zanlının bilgisayar ile parçalarını çalması güvenlik kamerasına yansıdı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, merkez Seyhan ilçesi Cemalpaşa Mahallesi'ndeki Gazi Ortaokulundan, 2 dizüstü bilgisayar, bir cep telefonu ile 10 bilgisayar sabit diski ve RAM'in çalınması üzerine çalışma başlattı.

Okulun güvenlik kameralarını inceleyen polis, kilitli kapıları yangın tüpüyle kırarak içeri giren zanlının hırsızlıktan kaydı olan Batuhan K. (22) olduğunu belirledi.

Polis, yaklaşık bir yıl önce de aynı okuldan hırsızlık yaptığı belirlenen zanlıyı, Ali Sepici Bulvarı'ndaki Çukurova Elektrik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine girmeye çalışırken suçüstü yakaladı.

"Hırsızlık" suçundan 3 yıl 10 ay 3 gün kesinleşmiş hapis cezası olduğu tespit edilen şüphelinin, emniyetteki ifadesinde, şifresi olan bilgisayarları açamadığı için parçalarını sökerek sattığını söylediği öğrenildi.

Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Batuhan K'nin, Mersin'de bilgisayar ve parçalarını sattığı 3 şüpheli hakkında ise "çalıntı malı satın alma" suçundan işlem yapıldı.

Öte yandan, şüphelinin, okul koridorlarında yangın tüpüyle kırdığı kapıdan odalara girmesi güvenlik kameralarına yansıdı.

Kaynak: