Okyanus Operasyonu’nda şok ayrıntılar! İşte FETÖ kumpası...

FETÖ’nün üst düzey birçok isminin de aralarında bulunduğu üyelere sohbet dersleri verdiği öğrenilen N.Y., 2008-2009 yılları arasında Okyanus Davası olarak bilinen FETÖ kumpası hakkında önemli bilgiler verdi
Okyanus Operasyonu’nda şok ayrıntılar! İşte FETÖ kumpası...

2008 yılında Okyanus Şirketler Topluluğuna yapılan "FİNAL" operasyonu ile, aralarında şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanı Nusret ARGUN ve dönemim Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman OKUDAN’ın da yer aldığı 45 kişi tutuklanmış, devamında da 234 kişi hakkında çeşitli suçlardan dava açılmıştı. 5 yıl süren yargılama sonunda Adana Özel Yetkili Mahkemesi sanıklara ceza yağdırmıştı. Yargıtay temyiz incelemesi sonucu, kararın kanuna aykırı olduğu ve en önemlisi Nusret Argun’un Anayasa Mahkemesi kararı ile tahliye olduktan sonra kendilerine kumpas kurulduğunu, kolluk ve adli yetkililerin bu kumpası organize ettikleri yönündeki şikayeti üzerine açılan soruşturma neticesinde, ortaya çıkan deliller ve açılan kumpas davasını da gerekçe göstererek, Adana mahkemesinin kararını bozmuştu. Konya Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen dava neticesinde, geçen yılın aralık ayında tüm sanıklar tüm suçlamalardan beraat etmişti. Bugün itibari ile de beraatler kesinleşti. Bu kumpasla ilgili her geçen gün çarpıcı ifadeler de çıkmaya devam ediyor.

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin hemen ertesi günü, terör örgütü FETÖ üyesi çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. İlk dalga operasyonlarda gözaltına alınanlardan Bylock kullanıcısı N.Y., etkin pişmanlık yasasından faydalanarak itirafçı oldu. N.Y., mahkemedeki ifadesinde; Konya, Samsun, Mersin, Şanlıurfa ve Ankara gibi illerde FETÖ’nün yürüttüğü kumpasları hakkında itiraflarda bulundu. FETÖ’nün üst düzey birçok isminin de aralarında bulunduğu üyelere sohbet dersleri verdiği öğrenilen N.Y., 2008-2009 yılları arasında Okyanus Davası olarak bilinen FETÖ kumpası hakkında önemli bilgiler verdi.

Okyanus operasyonunda ana hedefin, Okyanus Şirketleri sahibi Nusret Argun ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan olduğunu söyleyen N.Y. , “Belirttiğim tarihlerde il abisi D.E.A.’nın FETÖ tarafından İstanbul’a tayini çıkarılınca yerine Mersin de çalıştığım dönemde il abisi olan F.Ş. Konya il abisi olarak atandı. F.Ş.’nin il ahiliği döneminde Okyanus Operasyonu yapıldı. O dönem FETÖ’nün Konya il yönetimi arasında sık sık Nusret Argun ve Süleyman Okudan ile ilgili hedef şahıslar olduklarına dair görüşmeler yapılıyordu. O dönem hem görsel hem de yazılı basında bu şahıslarla ilgili her gün bir haber çıkardı ve her an bir operasyon yapılacağı algısı oluşmaya başlamıştı” diye konuştu.

NUSRET ARGUN’U BÖYLE HEDEF ALMIŞLAR

H.Ç isimli FETÖ üyesi ile yaptığı görüşmeleri aktaran N.Y., “Bu dönemde resmi olarak FETÖ yapılanması içerisinde bulunan Selçuklu Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu Müdürlüğünü yapan, ilerleyen zamanlar da FETÖ tarafından TRT kurumuna yerleştirilen H.Ç. isimli cemaat mensubu ile yaptığım bir görüşmede bana aynen şunları söylemişti: ‘Hocam, son zamanlarda gündemde olan Nusret Argun'a Emniyet tarafından operasyon yapılacak. Çünkü Nusret Argun hem Konya da hem de Konya civarındaki komşu illerde birçok temizlik, güvenlik ve yemek ihalelerine şirketi ile katılmaktadır. Büyük abilerimiz çok para kazanan bu şahsa ulaşarak yüklü miktarlarda himmet ve zekat adı altında para istemişlerdir. Nusret Argun her seferinde ağbilerimizin taleplerini geri çevirmiş, cemaate hiçbir zaman himmet ya da zekat vermemiştir. Ama biz bunun en kısa zamanda defterini düreceğiz. Emniyet içerisindeki cemaat mensuplarımız yakında bu şahsa operasyon yapacak. Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ve KOM Şube Müdürlüğü başındaki kişi bizim büyük abilerden,  Salih Tuzcu'nun bilgisi dahilinde KOM Müdürlüğü hem Nusret Argun’un hem de farklı kişilerin defterini dürecek. Zaten olay yargıya da intikal ettikten sonra, yargıdaki mensuplarımız tarafından da bu şahıslar aleme ibret olsun diye en büyük cezaları alacaklar’ dedi diye konuştu.

“BURNU SÜRTÜLECEK”

H.Ç. ‘nin kendisine ‘Hocam, daha Nusret Argun ile kalmayacak bu iş. Selçuk Üniversitesi Rektörü  Süleyman Okudan da bize yaptığı yanlışların hesabını verecek. Onun da kalemi kırıldı. Gereken yapılacak’ dediğini söyleyen N.Y. , ben de "H.Ç.’ye ‘Senin rektörlük seçimi ile ne alakan var? Neden bu kadar tarafsın?’ diye sordum. Bunun üzerine H.Ç. , ‘Hocam ben FETÖ’nün Selçuk Üniversitesindeki yapılanması olan Akademisyen Ünitesinin sorumlusuyum. Cemaatimizden olan birçok akademisyenin Süleyman Okudan ile çok büyük sorunları var. Defaten uyarmamıza rağmen Süleyman Okudan hem akademik personel açısından hem de kurmak üzere olduğumuz Mevlana Üniversitesi’nin yer tahsisi konusunda bize verdiği sözleri yerine getirmedi. Burnu yere sürtülecek. Dersini alacak. İstediklerimizi bir bir hem Süleyman Okudan, hem de Nusret Argun yapacak’ dedi” diye konuştu.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİNİ BÖYLE ELE GEÇİRMİŞLER

Bu görüşmeden kısa bir süre sonra Okyanus Operasyonu’nun gerçekleştiğini söyleyen N.Y. “Bahsettiğim Okyanus operasyonu KOM Şube Müdürlüğü tarafından yapıldı. H.Ç. 'nin dediği gibi bu operasyon, FETÖ mensubu Salih Tuzcu ve KOM Şube Müdürü Anadolu Atayün'ün ekibi tarafından gerçekleştirildi. İlerleyen zamanlarda da görüldü ki H.Ç.'nin bana anlatmış olduğu her şey adım adım gerçekleşti. Nusret Aragun epey bir süre cezaevinde yattı. 150 yılı aşkın ceza aldı. Süleyman Okudan cezaevine girdi. Kısa süre sonra çıkartılarak hem akademik kadro anlamında FETÖ’nün istediğini yaptı, hem de Mevlana Üniversitesi’nin yer tahsisi konusunda FETÖ’nün tüm isteğini karşıladı. Bir sonraki rektörlük seçiminde de Selçuk Üniversitesi’ne FETÖ mensubu Hakkı Gökbel seçtirildi” diye konuştu.

KAYNAK: SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER