Olimpiyat şampiyonu Taha Akgül'ün gizli kahramanı

2016 Rio Olimpiyatları'nda serbest stilde 125 kiloda altın madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül'ün başarısında antrenörü Abdullah Çakmar'ın büyük payı var
Olimpiyat şampiyonu Taha Akgül'ün gizli kahramanı

2016 Rio Olimpiyatları'nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül ile 5 yıldır birlikte olan antrenörü Abdullah Çakmar, AA muhabirine, olimpiyat şampiyonluğuna giden yolda yaşadıklarını ve sporcusuyla ilişkisini anlattı. 

"Taha zirveye çıktığında gözyaşlarımı tutamadım." diyen Çakmar, antrenmanların yanı sıra sosyal yaşantılarında da Taha Akgül ile birlikte vakit geçirdiklerini söyledi.

Çakmar, "Bugüne kadar aramızda hiçbir anlaşmazlık yaşanmadı. Taha ile güçlü ve iyi bir iletişimimiz var. Başarımızda bunun da etkisi büyük." ifadelerini kullandı.

Abdullah Çakmar, şöyle devam etti:

"Yeri gelir ibadetimizi birlikte yaparız, yeri gelir restorana, kafeye birlikte gideriz. Dertleşiriz, güleriz. Onun önce abisiyim, dostuyum, sonra antrenörüyüm. Bu ilişki başarıya giden yolda son derece önemli. Sporcu sadece antrenmandan antrenmana hocasını görürse, hiçbir şeyini paylaşmazsa, onunla anlaşamazsa başarı çok zor gelir."

"Biz her şeyden önce çok iyi anlaşan iki dostuz"

Taha Akgül'ün ahlaki değerlere sahip, anlayışlı, çok olgun biri olduğunun altını çizen Çakmar, "Taha, disiplinli, çalışkan, hedefleri olan, çok iyi bir sporcu olmasının yanında çok saygılı, nerede nasıl davranacağını bilen, çok iyi yetişmiş bir genç arkadaşım. Onunla hoca-sporcu ilişkisi haricinde de bağımız çok kuvvetli. Biz her şeyden önce çok iyi anlaşan iki dostuz, abi kardeşiz." diye konuştu. 

Taha'yı görmeden önce, onun hakkında "gelecek vadeden çok başarılı bir sporcu" diye yorumlar duyduğunu belirten Çakmar, "Taha'yı tanıdıktan sonra yapılan yorumların yerinde olduğunu gördüm. Taha örnek bir sporcu." diye konuştu.

Çakmar, ASKİ Spor'da forma giymesi için Taha'ya kendisinin teklif götürdüğünü ifade ederek, şunları söyledi:

"Taha, çalışmasıyla, hırsıyla, azmiyle, duruşuyla, efendiliğiyle, her şeyiyle büyük başarılara göz kırpan bir sporcuydu. Önünde şampiyon ağabeyleri vardı. Taha onlardan daha istekli, daha mücadeleciydi. 2011 yılında ona 'benimle çalışır mısın?' dedim. O zamandan beri birlikte çalışıyoruz."