"Olimpiyatlarda altın madalya gelebilir"

"Olimpiyatlarda altın madalya gelebilir"

 Grekoromen Güreş Milli Takımı sporcusu Selçuk Çebi, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda başarı elde ederek, tek eksiği olan olimpiyat madalyasını kazanmak istediğini söyledi.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda 75 kiloda Türkiye'yi temsil edecek Selçuk Çebi, kamp çalışmalarını sürdürdüğü Bolu Aladağ'da AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Olimpiyat oyunlarına 50 günlük bir süre kaldığını hatırlatan Selçuk Çebi, iyi bir hazırlık dönemi geçirmek istediğini dile getirerek, "Avrupa ve dünya şampiyonalarında birçok madalya kazandım. Bir tek olimpiyat madalyam eksik. Onun da altın olmasını istiyorum. Altın madalya gelebilir." dedi.

 

- "Milli duygular, maddiyatın üzerindedir"

 

Ülkesini temsil etmenin verdiği gururun büyüklüğüne değinen Selçuk Çebi, şunları kaydetti:

"Milli duygular maddiyatın üzerindedir. Yarışmada aileniz bile aklınıza gelmiyor. Müsabaka sırasında 78 milyon insanın hayır duasını arkamda hissettiğim zaman, üç evladım, eşim, annem, babam hiçbiri aklıma gelmiyor. Orada aklımıza gelen, sadece al bayrağı göndere çektirtmek ve İstiklal Marşı'nı tüm dünyaya ezberletebilmek. Milli duygular içerisinde olduğumuz zaman, maddiyat aklımıza zaten hiç gelmiyor. Biz maddiyatla gündeme gelmek istemiyoruz."

Takım sporlarındaki başarılarda, ülke ya da takım isminin ön plana çıktığını vurgulayan başarılı sporcu, "Güreş gibi bireysel sporlarda ise durum daha farklı. Sporcunun kendi ismi tarihe geçiyor. Bu duygu parayla ölçülemez." diye görüş bildirdi.

 

- "Ramazan dolayısıyla antrenmanlar akşam oluyor"

 

Selçuk Çebi, ramazan ayı dolayısıyla antrenmanları akşam yaptıklarını belirtti.

"Ramazan dolayısıyla oruçlu oluyoruz. Antrenmanlarımızı akşam ve gece saatlerinde yapıyoruz." diye konuşan milli sporcu, "Gündüzümüz gece, gecemiz de gündüz oldu. Bir arkadaşımızın tek antrenmanda kaldırdığı ağırlık ortalama yüz ton. Bu da yaklaşık 2 saatlik bir çalışma içerisinde oluyor." ifadelerini kullandı.

Bolu'daki kamp çalışmalarının ardından Almanya'nın Dortmund kentinde özel bir turnuvaya katılarak son durum değerlendirmesini yapacaklarını anlatan Selçuk Çebi, burada son kez eksiklerine bakacaklarını aktardı.

Güreşte Rio Olimpiyat Oyunları'na Türkiye'nin 14 sporcu ile katılacağına da dikkati çeken Selçuk Çebi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Rusya 15, Türkiye 14 kişi ile katılıyor. En fazla katılım Rusya ile bizde. Üç branşta da kesinlikle madalya alacağımıza inanıyoruz. Hazırlıklarımızı en iyi şekilde yapıyoruz. Üzerimize düşeni yapalım, gerisi için 'takdir-i ilahi' diyeceğiz. Biz grekoromen branşı olarak Avrupa ve dünyada kendimizi ispat ettik. Rio Olimpiyat Oyunları'nda da madalya hedefliyoruz. Sevenlerimiz de bu ramazan ayında hayır dualarını eksik etmesinler. Olimpiyat şampiyonu olarak ülkemize ve 78 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına o gururu ve mutluluğu yaşatmak istiyoruz."