Ölmez değiliz ki...

Konya'nın Altınekin ilçesine bağlı Yeni Ölmez Mahallesinde yaşayan vatandaşların alt geçit talebi...
Ölmez değiliz ki...

Altınekin’e bağlı Yeni Ölmez Mahallesinde yaşayan vatandaşlar Konya- Ankara Yolundaki mahalle girişinden, yolun karşısında bulunan arazilerine ulaşmak için alt geçit istiyor. Altınekin Yeni Ölmez Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Ölmez konu ile ilgili Yeni Haber’e açıklamalarda bulundu.

YOLUN KARŞISINA GEÇMEK ZULÜM

olmez-degiliz-ki--(6).jpg

Karayolunun karşı tarafındaki tarlalarına alt geçit olmadığı için geçemediklerini ve mağdur olduklarını ifade eden Muhtar Ölmez, yetkililer tarafından bu konuya bir çare bulunmasını istedi. Arazilerinin orada olduğunu ve bu yolu sürekli kullanmak zorunda olduklarının altını çizen Muhtar Ölmez, Bizim arazilerimiz yolun karşı tarafında olduğu için oraya geçmemiz gerekiyor. Bu araziden pancardır, hububattır günde en az 10 sefer yapıyoruz ve bu trafikte mahallemize akan trafikten dolayı geçmekte zorlanıyoruz. Yolun karşısındaki tarlalara gidip gelmek bizim için zulüm oluyor.  Konya- Ankara yolundaki trafik nedeniyle sıkıntı çekiyoruz. Biz buraya alt geçit istiyoruz. 2013 yılında Karayolları Müdürlüğüne bir dilekçe verdim. Olumsuz yanıt geldi. BİMER’den incelemeye geldiler. Sebep bulamadılar. Sadece su dolmasına karşılık su boşaltma yeri olmadığı için kabul görmedi” diye konuştu.

olmez-degiliz-ki--(4).jpg

HER AN KAZAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Yolda bu yüzdem ölümlü kazalarda meydana geldiğini ifade eden Ölmez, “Biz buraya gerekli merciler tarafından buraya bir çare bulunmasını istiyoruz. Biz burada büyük sorun yaşıyoruz. Trafiğin günden güne çoğaldığı için bazen yarım saat beklediğimiz oluyor. Çift şeritli yol birinden geçti mi ortada kalıyoruz. Her an kazayla karşı karşıyayız. Biz buraya alt geçit istiyoruz. yetkililer alt geçit yapılması için tarlalara girilmesi gerektiğini söylediler. Biz kabul ettik engel yok herkes bu işin çözülmesi için arazilerini verdiler. Yeter ki bu iş çözülsün istiyorlar. Bu benim şahsi meselem değil köyümüz için önemli bir konu. Eğer buraya bir çare bulunmazsa kazaların olması yüksek ihtimal. Çünkü çiftçinin tam işlerinin yoğunlaştığı zamanlardayız. Karşı taraftan geçiş yapamıyoruz. Birde bayram ve tatil zamanlarında aşırı yoğun oluyor. Son zamanlarda iki kişinin olduğu kaza oldu. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Biz çözüm istiyoruz” şeklinde konuştu. 

olmez-degiliz-ki--(1).jpg

İSMAİL POÇAN

Kaynak:YENİ HABER