Ölümüne atlayış!

Kocaeli’nin Kandıra ilçesindeki Kerpe’ye tatile giden bazı vatandaşlar, metrelerce yükseklikten altı kayalıklarla dolu olan suya atlayarak adeta ölüme meydan okuyor.
Ölümüne atlayış!

Düzenli olarak kayalıklardan atlayan vatandaş, "Aşağı atlarken hayatınız film şeridi gibi önünüzden geçiyor. Bazen cesaretini toplayıp atlayamayan arkadaşlarımız oluyor. O arkadaşlar itfaiyenin yardımıyla indiriliyor" dedi. Yaklaşık 15 metre yüksekliğe sahip kayalığa çıkmak isteyen vatandaşlar, zorlu bir tırmanış gerçekleştiriyor.

aa1gpyuj.png

Tırmanarak inmenin mümkün olmadığı kayalıklarda vatandaşlar, ya suya atlıyor ya da itfaiye tarafından kurtarılmayı bekliyor. Kayalığın altındaki suyun içinde bulunan çıkıntılar kemik kırıklarına ve yaralanmalara sebep olabiliyor.

aa1gpqhd.png

Kerpe’ye tatile gelen ve kayalıklardan atlamanın korkutucu olduğunu belirten Yusuf Ortakçı ise "Biz arkadaşlarla yukarıdan atlayanları izliyorduk. Gaza geldik atlayabilir miyiz diye. Yukarı tırmanıp aşağıya bakınca işin rengi değişti. Aşağıdan bakıldığı gibi olmuyormuş. Atlamaktan vazgeçtik fakat aşağıda inemediğimiz için biraz bekledik. Kayalardan inmesi de zor. Aşağı inmeye çalışırken ayağınız kayar düşersiniz. Başka yol bulamadık atladık.

aa1gptf1.png

Aşağı atlarken yol bitmedi. Ben gözlerimi kapattım. Düşüyorum fakat bir türlü suya inemedim. Havada asılı kaldığımı falan düşündüm. O derece yüksek bir kayalık. Bir kere daha atladık ama bu defa korkmadan direkt kendimi suya bıraktım" ifadelerini kullandı. •SELÇUK ÖZKAN

aa1gq34o.png

Etiketler :