Oluşumu milyonlarca yıl süren mağarayı gezdiler

Milletvekili, kaymakam ve belediye başkanları Halkapınar'da, oluşumu milyonlarca yıl süren mağarada gezi ve incelemede bulundu
Oluşumu milyonlarca yıl süren mağarayı gezdiler

AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu ve beraberindekiler, Halkapınar'ın İvriz Mahallesinde bulunan mağarada gezi ve incelemede bulundu.

Konya Milletvekili Cem Zorlu, bölge halkı tarafından bilinen ama şu ana kadar turizme tam manasıyla açılmamış bir mağarayı, Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabey, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar ve ilçe başkanlarıyla birlikte keşif ve tespit gezisi yaptıklarını söyledi.

Mağarada sarkıt ve dikitlerin olduğunu vurgulayan Zorlu, ''İvriz Mağarası gerçekten bakir bir alan ülkemizde böylesi tarihi ve doğal güzellikler çok ama maalesef turizme tam manasıyla açılmış durumda değil'' dedi.

Zorlu, bölge idarecilerinin, kaymakamların ve belediye başkanlarının gayretleriyle bölgenin turizme açılacağını ve canlandırılacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Mağara içerisinde çok güzel dekorlar, tasvirler var. Bu alan İvriz kabartması ve İvriz suyu ile iç içe bir alan İvriz bölgesi başka bir takım önemli alanlarda içermektedir. Manastırlar, kiliseler, kaleler var Ereğlimiz de zaten bu alanlardan istifade ediyor. Bundan sonraki süreçte bu güzellikler ziyarete daha uygun hale getirilerek Ereğli Halkapınar ve Türkiye turizmine kazandırılacak.''

Konya Milletvekili Cem Zorlu ve beraberindekiler daha sonra İvriz deresi kenarında kır kahvaltısı yaptıktan sonra Halkapınar Kuran Kursu inşaatını gezdi. 

Zorlu son olarak Halkapınar merkezde esnafı ziyaret ederek vatandaşların geçmiş Ramazan bayramlarını kutladı.