Ömer Döngeloğlu: FETÖ'nün ölüm listesindeyim ama...

Ömer Döngeloğlu: FETÖ'nün ölüm listesindeyim ama...

İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, kendisinin de ölüm listesinde olduğunu ifade ederek, “Amerika’dan itlerine yazdırıyor tehdit tweetlerini. 'Ulan köpek' ben Tokatlıyım. Ölürüm bu Tokat’ta. Öldürürsünüz canımı alırsınız belki ama öleceğim ana kadar senin ne pis gavur olduğunu bu millete anlatacağım” dedi.

İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, kendisinin de ölüm listesinde olduğunu ifade ederek, “Bu terör örgütünün bugünden sonra yapacağı şey 9 bin 121 kişilik darbede ilk öldürülecek kişi kimse onlardan hedef gözeterek öldürerek toplumsal infial uyandırmak isteyecekler” dedi. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı 81 ilde olduğu gibi Tokat’ta da demokrasi nöbeti devam ediyor. Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbetinin 10. gününde düzenlenen programa ellerinde Türk Bayrakları ile katılan vatandaşlar şehitler için dua etti. 7’den 70’e her yaştan vatandaşın katıldığı programda konuşma yapan İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, demokrasi nöbetlerinin kararlılıkla devam etmesinin önemine değindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın meydanlarda demokrasi nöbeti çağrısına dikkat çeken Döngeloğlu, “Bu terör örgütünün bugünden sonra yapacağı şey 9 bin 121 kişilik darbede ilk öldürülecek kişi kimse onlardan hedef gözeterek öldürerek toplumsal infial uyandırmak isteyecekler. Başta Alevi-Sünni, Türk-Kürt gibi kırılma noktalarımızı fay hatlarımızla oynayacaklar. Ama siz böyle durursanız buna fırsat bulamazlar. Şu anda bunlar hangi planı gavurluğu düşünüyor bilemiyoruz” dedi. Döngeloğlu, kendisinin de ölüm listesinde olduğunu ifade ederek, “Amerika’dan itlerine yazdırıyor tehdit tweetlerini. 'Ulan köpek' ben Tokatlıyım. Ölürüm bu Tokat’ta. Öldürürsünüz canımı alırsınız belki ama öleceğim ana kadar senin ne pis gavur olduğunu bu millete anlatacağım” diye konuştu.

Gece saatlerinden sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden programa Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Müftüsü Ahmet Erdem ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programa katılanlara Türk Kızılayı Tokat Şubesi, bazı sivil toplum kuruluş ve esnaflar tarafından çeşitli ikramlar yapıldı. Öte yandan Cuntacılara yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınan asker, polis ve savcılarda ele geçen belgelerde 9 bin kişilik 'infaz edilecekler' listesinin de yer aldığı ortaya çıkmıştı.