Ömer Ünal: FETÖ’cüler milleti hafife aldı

AK Parti Konya Milletvekili Ömer Ünal, Mevlana Meydanı’ndaki halkın kutlu direnişine katıldı. Burada sahneye çıkarak açıklamalarda bulunan Ünal, “FETÖ’cülerin kafası çalışmıyor. Buna emin olun. Bu milletin zekâsını unuttular” ifadelerini kullandı.
Ömer Ünal: FETÖ’cüler milleti hafife aldı

“Sizler burada mili irade nöbetini tutarken, bizler de Ankara’da mecliste nöbet tuttuk” diyerek konuşmasına başlayan AK Parti Konya Milletvekili Ömer Ünal, “Sabahlara kadar sizin gibi demokrasi nöbetini tutmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz demokrasi bayramımız olacak. O hainler, o FETÖ çetesi şerefsizler hepimizin üzerine mecliste bomba attılar. Milletin üzerine tankları sürdüler. Vatan evladını polisini şehit ettiler. Ama emin olun bunların hesabını soracağız. Buna söz veriyoruz. TBMM iradesini oraya koydu. İnşallah bu hainleri gereken en ağır cezayla cezalandıracağız. Sizler demokrasi nöbetini tuttuğunuz müddetçe, bizlerin arkasında olduğunuz müddetçe bizler de inşallah gereğini yapacağız” dedi.

“PARALELCİLERİ MECLİSTEN KOVDUK”

Geçtiğimiz günlerde Konya Barosu Eski Başkanı FETÖ üyesi Fevzi Kayacan’ın meclise geldiğini ve onu oradan kovduklarını anlatan Ömer Ünal, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yine meclis çalışmalarını icra ederken bir ara dışarıya hava almak için çıkmıştık. Tekrar genel kurul salonuna girdik. Cübbeli kişilerin locadan dışarıya doğru çıktığını gördüm. Kim bunlar diye sordum. Baro başkanları dediler. Türkiye Barolar Birliği, TBMM’ye geçmiş olsun ziyaretine gelmiş. Konya Milletvekili arkadaşlarıma Konya Baro Başkanı burada mı diye sordum. Evet dışarıya doğru çıktı dediler. Hemen peşinden koştum. Meclisin şeref kapısında, o merdivenlerinde yakasından yapıştım “Defol buradan hain. Paralel yapının, Fetullahçı terör örgütünün mensupları defolun. Bu milletin çatısının altında işiniz yok” diye kovaladım. Milletvekili arkadaşlarımızla meclis kapısından dışarıya attık onları” dedi.

“HAİNLERİN UNUTTUĞU BİRÇOK ŞEY VARDI”

Hain FETÖ üyelerinin unuttuğu birçok şeyin olduğunu söyleyerek konuşmalarına devam eden Ömer Ünal, “O hainlerin unuttukları çok şey vardı. Hesap yaptılar, kitap yaptılar ama milleti, bu vatan evladını unuttular. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanını liderimiz, önderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesini unuttular. Onun sizlerle beraber sokağa, meydanlara çıkmasını unuttular. Bu milletin namusuna sahip çıkacağını unuttular. 14 yıldır bu milletin Kurtlar Vadisi izlediğini unuttular. 3 yıldır Diriliş Ertuğrul izlediğini unuttular. Bunların kafası çalışmıyor. Buna emin olun. Bu milletin zekasını unuttular. Bu millet 10 dakikada tank nasıl çalıştırılır, tank ele nasıl geçirilir, yürütülür öğrendi. Bunu unuttular. Bu milletin cesaretiyle tankın önüne yatabileceğini unuttular. Her türlü teçhizatı o zeki insanların her an çalıştırıp ele geçirebileceğini unuttular. Bu milletin maneviyatını, dürüstlüğünü, namusunu unuttular” ifadelerini kullandı.

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I BAŞKAN YAPACAĞIZ”

Bu milletin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Başkan yapacağını söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Ömer Ünal, “2002’yi hatırlayın. AK Parti iktidara geldi. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan için milletvekili olamaz diye manşetler atıldı. Bir zaman geçti Mevla milletvekilliğini nasip etti. Muhtar bile olamaz demişlerdi. Sonra biz Recep Tayyip Erdoğan’ı Başbakan yapmayacağız dediler, Başbakan oldu. Cumhurbaşkanı yapmayacağız dediler, Cumhurbaşkanı oldu. Şimdi de Başkan olamaz diyorlar. Bu millet, bu Türkiye Cumhuriyeti toprağındaki her insan inşallah liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı da Başkan yapacak. Buna inancımız sonsuzdur. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan hiçbir vesayeti kabul etmedi. Milletin, halkın önünde ve hakkın önünde eğildi. Başka hiçbir kimsenin önünde eğilmedi. Paralel, kare, dikdörtgen hiçbir bürokrasi vesayetini, darbeyi kabul etmedi. O yüzden hedefteki insan Erdoğan’dı. Marmaris’e o suikast timlerini ondan gönderdiler. Mevla milletin duasıyla koruyor. Milletin duasıyla da 2023’leri, 2071’leri inşallah Mevla bizlere gösterecek. Bu yola çıkarken kefeni giydim çıktım demişti.  Bizler de hasbel kader Konya milletvekilleri olarak kefeni giydik yola çıktık. Sizin namusunuz bizim namusumuzdur. Siz demokrasi nöbeti tutacaksınız. Biz de mecliste şehit olacağız. O nöbeti, o namusu bırakmayacağız” diyerek konuşmalarını tamamladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ