Ömer Ünal, Fevzi Kayacan'ı meclisten kovdu!

Ömer Ünal, Fevzi Kayacan'ı meclisten kovdu!

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında bombalı saldırı düzenlenen Türkiye Büyük Millet Meclisine destek amacıyla bugün Türkiye Barolar Birliği heyeti geldi. O heyetin içinde Konya Barosu Başkanı Fevzi Kayacan da vardı. Bunu fark eden Konya Milletvekilleri Ömer Ünal, Mehmet Babaoğlu ve Leyla Şahin Usta hemen heyetin yanına gitti.

 

Yaşanan gelişmeleri sıcak sıcağına Gazetemize değerlendiren AK Parti Konya Milletvekili Ömer Ünal, “Meclis Genel Kurul çalışmalarındaydım. Kısa bir süreliğine bahçeye çıktım. Oradan da Genel Merkez’e nöbetime geçecektim. Meclis Genel Kurulu’nda localarda cübbeli birilerinin dışarıya doğru hareketlendiklerini gördüm. Milletvekili arkadaşlarıma kim olduklarını sorup Baro Başkanları olduklarını öğrendim. Barolar Birliği Genel Kurula ziyarete gelmişler. İl Baro Başkanlarının olduğunu söylediler. Ben de hemen Konya Baro Başkanı var mı diye sordum. 81 vilayetin baro başkanının olduğunu öğrenince hızla Meclis Genel Kurulu’ndan çıktıkları yere doğru yöneldim. 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından Meclis’in bir kısmı kapalı ve bu yerlerden geçiş yasağı olmasına rağmen kapıları kırarak yetişmeye çalıştım.  Meclis Şeref kapısının çıkışında Fevzi Kayacan’ın hain ekiple yürüdüğünü gördüm. Hemen yakasına yapışıp “Sen bir vatan hainisin. Hangi yüzle buraya geldin. Bu gazi meclisin üzerine bomba yağdıran lanet terör örgütünün Konya’da herkes tarafından bilinen temsilcisi olarak hangi yüzle buraya geldin” dedim. Kendisi hiçbir şekilde bir şey diyemedi. Konya’da paralel yapıya yakınlığıyla Sayın Cumhurbaşkanımız liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretleri ile bilinen bu gazi meclisin çatısı altında olmaması gerektiğine inandığın için net bir duruş ortaya koydum. Bu gazi meclisi bombalayan, milletvekillerini füze ve her türlü silah ile tehdit eden, milleti sokakta, yolda gözünü kırpmadan kurşunlayan bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde değil, Osmanlı Devletinden bu yana en kanlı darbeyi yapmaya çalışan bu terör örgütüne mensup kimler varsa iki elimiz yakalarında olacak.  Allah’ın izniyle bu olaylar milletimiz için de bir milat olacak. İnşallah bundan sonra bu tip terör örgütleri bu tip darbeler yapamayacaklar. Bizler de bunun mücadelesini veriyoruz. Bu örgütlerle bağlantısı olanlara bunun hesabını en ağır şekilde soracağız” ifadelerini kullandı.

TEPKİMİZİ GÖSTERDİK

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, “Türkiye Barolar Birliği bütün illerin Baro başkanlarını meclise destek olmak için gelmişler. Meclisin üst izleyici kısmında olan başkanlara Ömer Ünal Konya Baro Başkanı Fevzi Kayacan’ı sordu. Meclisin dışında Ömer Ünal olmak üzere milletvekilleri, Fevzi Kayacan’a tepki gösterdi ve “Hangi yüzle buraya geliyorsun” dedi. Vekil arkadaşlarımız yanlış anlaşılma olmasın diye bizi tuttu. Biz de bizim tepkimiz Konya Baro Başkanı Fevzi Kayacan’a dedik. Bende meclisi bombalayan adamlarla nasıl hareket edersin dedim. Beni de uzaklaştırdılar. Genel kurulda sadece biz vardık. Yoksa diğer vekillerde aynı tepkiyi gösterirdi. Mustafa Baloğlu’nun meclis görüşmeleri sırasında konuşması vardı.  Mustafa Baloğlu, meclis kürsüsünden Kayacan’a tepki gösterdi, gerekeni yapan milletvekilleri Ömer Ünal, Leyla Şahin Usta ve beni tebrik etti. Baloğlu tepkilerinin diğer baro başkanlarına değil, Konya Baro Başkanı Fevzi Kayacan’a olduğunu özellikle belirtti”  ifadelerini kullandı.

KAYACAN’IN MECLİSE GELMESİ UTANILACAK BİR DURUMDUR

O anda mecliste yaşananlar hakkında gazetemize açıklama yapan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ise, “81 ilin Baro Başkanı ve rektörleri geldi. Meclisimizi ziyaret ettiler. Ben genel kurulda değildim o sıra. Ömer Bey (Ömer Ünal) sormuş kim bunlar diye. Baro dediklerinde “Konya Baro Başkanı var mı?” demiş. Olduğunu duyunca da hemen fırlamış ve dışarıda yakalamış. Sen hangi yüzle giriyorsun buraya demiş ve gereğini yapmış. Arkasından Leyla Hanım (Leyla Şahin Usta) da gerekenleri söylemiş. Sonra ben olayı duyduğumda gitmişlerdi. Orada şunları söyledim: Bir paralel yapının mensubu olduğu bilinen, hakkında defalarca davalar açılmış, baro tarafından da davalar açılmış bir kişinin buraya gelmesi utanılacak bir durumdur. Bunun meclisin çatısı altında bulunmasını kınıyorum. Konya milletvekillerimizin yaptığı tepki diğer hiçbir şehrimizin baro başkanına değildir ama katil hain örgüte mensup ve sempatizan kim olursa olsun biz bunların her zaman karşısında bulunuruz dedim” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: YENİ HABER GAZETESİ