Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Ömer Ünal Karatay’a Hayırlı Olsun

Ömer Ünal Karatay’a Hayırlı Olsun

Malumunuz 1 Kasım AK Partide aday adaylığı açıklamak için son tarih ve bu gün yaklaştıkça önemli aktörler aday adaylığını açıklamaya da başlamış oluyor.

Bu önemli aktörlerden birisi AK Parti Karatay İlçe Başkanı Sayın Ömer Ünal. Dün resmen Karatay için aday adayı olarak başvuracağını öğrendim.

Öncelikle hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.

Zaten Konya’da başkanının değişecek en önemli merkezlerden birisinin Karatay olduğunu geçen hafta ifade etmiştim.

Bizim beklentimiz bu yöndeydi. Zira bu süreçte Mehmet Hançerli diğer başkanların gölgesinde kaldı ama asıl sorun bu değil tabi, özellikle inşaat konusunda aldığı eleştiriler Mehmet Hançerli’nin elini ciddi oranda zayıflatmıştı.

Biz de bütün bu konularla ilgili hem Konya il Teşkilatındaki dostlarımızdan hem de Ankara’daki dostlarımızdan Mehmet Hançerli’nin değiştirilmek istendiğine dair haberler alıyorduk.

Şimdi hem Ahmet Sorgun Ağabeyin çok sevdiğini bildiğimiz hem de teşkilatın gelecek gördüğü isimlerden birisi olarak bildiğimiz Ömer Ünal Karatay için aday adayı.

Şahsen ben Karatay teşkilatının da, Konya il teşkilatının da Ömer Ünal konusunda olumlu olduklarını düşünüyorum. Daha da ileri giderek Ömer Ünal ağabeyin teşkilatından onay almadan aday olacağını zannetmiyorum. Böyle olunca da Ömer Ünal’ın şimdiden Karatay ilçe belediye başkanlığı adaylığı için en önemli isim olduğunu rahatça söyleyebiliriz.

Ömer Ünal Konya için, Karatay için önemli kazanılmış isimlerden birisidir. Gelecek vadeden bir isimdir.

Ömer Ünal Ağabeyi ben her halde 1993 yılından beri tanırım. Kibar, naif, zarif, bilgili, uyumlu, vizyoner bir insandır.

MÜSİAD Konya Şubesinde Şube Müdürü olarak görev yapıyordu, uzun süre bu görevi yaptı.

MÜSİAD’ın Cuma toplantıları onun döneminde başlamıştı. O yıllarda yemekli yaparlardı, her halde her Cuma toplantısına katılırdım. Milli Gençlik Radyosunda çalışıyordum. Konuşmacıların konuşmalarını kaydeder radyoda yayınlardık.

Ömer Ağabey ben Kon TV’de çalışmaya başladığım yıllarda da, MÜSİAD bugünkü binasına taşındığı yıllarda da başarıyla bu görevi yürüttü.

İstanbul Üniversitesi Kamu’dan mezun olduğu için hem idariyi çok iyi bilirdi hem de modern duruşu, yaklaşımı ile MÜSİAD’ın bu günlere gelmesinde ciddi katkısı olmuştur.

Daha sonra şu anda Konya’nın hatta Türkiye’nin çok önemli projelerini yazdıkları AYC Danışmanlığı kurdu.

Özellikle MEVKA’ya hazırladıkları Konya Envanteri kitabı tam anlamıyla Konya’nın hem bugünkü fotoğrafını çekmektedir hem de geleceğini şekillendirecek önemli doneleri içinde barındırmaktadır.

Konya’da tarımdan, ayakkabı sektörüne, otomotivden gıdaya kadar her sektörün belki Türkiye’de başka örneği olmayacak şekilde resmedilmesini ve geleceğe hazırlanmasını sağlamış oldular.

Netice itibariyle Ömer Ünal Karatay’a aday olarak AK Parti tarafından ilan edilir ve Rabbi Zülcelâlımızda nasip eder, Başkan olursa sadece Karatay kazanmaz Konya’da önemli bir başkan, önemli bir devlet adamını, önemli bir siyasetçiyi kazanmış olur.

Konya Sanayisini, kültürünü, ekonomisini, turizmini, üniversitelerini Ömer Ünal’ın berrak bir bakış açısıyla bildiğini çok iyi biliyorum. Onun için çok rahat bir şekilde Ömer Ünal kesinlikle aday gösterilmelidir diyebiliyorum.

Uyumlu bir insan olduğu içinde Tahir Başkanla çok iyi anlaşacaktır.

Ez cümle Konya kazanacaktır.

AK Partiden beklentimiz bu süreçlerde Ömer Ünal gibi ülkemiz için, Konya için gelecek vadeden değerlerimizi saçma sapan çarkların içinde harcaması değil siyasete kazandırmasıdır.

Bu başarılırsa tarihi bir misyonu AK Parti başarmış olacaktır.

Mesele sadece Belediye başkanlığı meselesi değil, mesele doğru insanlarla Ülkemize gelecek kurma, yol, yöntem inşa etme meselesidir.

Umarız hem Karatay hem de Konya kazanır…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR