Ömerli'deki jandarma karakolu saldısına vatandaşlardan protesto

Mardin'in Ömerli ilçesinde vatandaştoplanan bir grup, PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla İlçe Jandarma Komutanlığına düzenlenen saldırıyı protesto etti.
Ömerli'deki jandarma karakolu saldısına vatandaşlardan protesto

Mardin'in Ömerli ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla İlçe Jandarma Komutanlığına düzenlenen saldırı protesto edildi.

Ömerli-Midyat karayolundaki Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı binası nizamiyesine, dün akşam saat 20.25 sıralarında teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen, bir tır sürücüsünün hayatını kaybettiği, askerlerin de aralarında bulunduğu 16 kişinin yaralandığı saldırıya tepki gösteren aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, ilçe merkezinde toplandı.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne kadar yürüyen grup sık sık tekbir getirerek, "şehitler ölmez vatan bölünmez", "kahrolsun PKK", "vatan sana canım feda" şeklinde sloganlar attı.

"Saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz"

Teröre tepki gösteren vatandaşlardan Zeki İpekşen, halkın huzurunu bozmaya yönelik terör saldırısını kınadıklarını söyledi.

Bu tür zorlukları birlik ve beraberlik içinde göğüsleyerek atlatacaklarına inandıklarını ifade eden İpekşen, "Bu menfur saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz. Bu ülkede herkesin kardeşçe yaşayabileceği toprağımız mevcut. Ama maalesef bunu bize zehir eden bir kitle var. Allah bu kitleyi bildiği gibi yapsın. Ama hiçbir şekilde ilçemizin huzurunu bozamayacaklar." dedi.

Yürüyüşe katılan bir kişi güvenlik güçlerine seslenerek, "Buradan bütün güvenlik kuvvetlerine sesleniyorum. Korkmayın, hüzünlenmeyin. Allah da peygamber de millet de sizinledir." ifadelerini kullandı.