Ömerli'deki jandarma komutanlığına bombalı araçla terör saldırısı

Ömerli'deki jandarma komutanlığına bombalı araçla terör saldırısı

Mardin'de Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığına terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırının şiddeti ve etkisi gün aydınlanınca ortaya çıktı. 

Ömerli-Midyat karayolundaki Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı binası nizamiyesine, dün akşam saat 20.25 sıralarında teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen, bir tır sürücüsünün hayatını kaybettiği, askerlerin de aralarında bulunduğu 16 kişinin yaralandığı saldırıda yol ve evlerde büyük hasar oluştu.

Patlamanın ardından ulaşıma kapatılan Ömerli-Midyat karayolunda, ekipler tarafından çalışma yapılıyor.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı karayolunda henüz ulaşım sağlanamıyor.

Saldırıda hasar gören İlçe Jandarma Komutanlığı binasına Türk bayrakları asıldı.

- Saldırının ardından jandarmaya yardıma koştular

İlçede iftar saatlerinde gerçekleştirilen terör saldırısının ardından patlamayı duyan vatandaşların jandarmaya yardıma koştuğu öğrenildi.

İlçe sakinlerinden Habip Sarıgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çarşıda bulundukları sırada patlama sesiyle irkildiklerini söyledi.

Hemen jandarma binasına koştuklarını ve saldırı nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını belirten Sarıgül, "Patlama sonrası hemen karakola koştuk yardım için. O sırada demir parçası ayağıma isabet etti, yaralandım. Bunu yapanlar Allah'tan bulsun.Terörü lanetliyoruz." dedi.

- "İftarımız bitmeden patlama oldu"

Saldırıda evi zarar gören vatandaşlardan Beşir Temiz de iftar yaptıkları sırada patlamanın meydana geldiğini kaydetti.

"İftarımız daha bitmeden birden bire büyük bir patlama oldu. Ne olduğunu anlamadık. Camlar üzerimize geldi, çocukların hepsinin elleri yüzleri yaralandı. Evde ne kapı kaldı ne pencere. İş yerlerinin kapıları kırıldı. Karakola gittik. Oradaki askerlerimiz de yaralandı. Bu saldırıları kınıyoruz." ifadelerini kullanan Temiz, sadece bunu değil, tüm terör saldırılarını kınadıklarını vurguladı.