Ömerli'deki terör saldırısına Mardinlilerden tep

Ömerli'deki terör saldırısına Mardinlilerden tep

Mardin'in Ömerli ilçesinde esnaf ve vatandaşlar, PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla İlçe Jandarma Komutanlığına düzenlenen saldırıya tepki gösterdi.

Ömerli-Midyat karayolundaki Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı binası nizamiyesine 23 Haziran'da teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen, bir tır sürücüsünün hayatını kaybettiği, askerlerin de aralarında bulunduğu 16 kişinin yaralandığı saldırının ardından ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşlar, onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Patlamanın yaşandığı ilçede oturan esnaf ve vatandaşlar, terör örgütü PKK'ya tepki göstererek, ev ve iş yerlerini Türk bayrakları ile donattı.

Teröre tepki için iş yerine Türk bayrağı asan Nizmettin Uzunkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İlçe Jandarma Komutanlığına düzenlenen saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Patlamada birçok esnafın zarar gördüğünü kaydeden Uzunkaya, "Artık ilçemizde böyle şeylerin yaşanmasını istemiyoruz. İnşallah artık bu son olur. Saldırıda yaralanan bazı çocuklar da vardı. Allah onlara acil şifalar versin. Bu saldırıyı kınıyoruz. Terörü lanetlemek için esnaf arkadaşlarımızla beraber iş yerlerimize bayrak astık." ifadelerini kullandı.

Patlamada iş yeri zarar gören Mehmet Sait Efetürk de ilçede 20 yıldır esnaflık yaptığını anlatarak, terör olayları nedeniyle maddi ve manevi büyük zarar gördüklerini belirtti.

Terörü lanetlediklerini ve kınadıklarını aktaran Efetürk, "Bu terör belasından artık kurtulmak istiyoruz. Bu terör bizleri çok yıprattı. Terörü kınıyoruz ve istemiyoruz." dedi. 

Hayrettin Turgut ise her dinden ve dilden insanı bir arada barındıran bir şehrin, terör olaylarıyla anılmasını istemediklerini vurguladı.

"Biz kardeşçe yaşamak istiyoruz. Batıya gidince de başımız dik bir şekilde gitmek istiyoruz." diyen Turgut, ilçelerindeki saldırıyı insanlık adına kınadıklarını kaydetti.

Teröre tepki gösteren Orhan Ömer de saldırının insanlık dışı olduğunu belirterek, "Bunlar insan değil. Bunlar cani. Allah onların belalarını versin. Asker bizim çocuklarımızdır. İnsan olan bunu yapmaz. Biz bu kanın durmasını istiyoruz. Bütün Ömerli bayraklarla donatıldı. Herkes kınıyor." şeklinde konuştu.

- "Hepimiz el birliği ile bu terörü bitirmek zorundayız"

Vatandaşlardan Hıdır Dağ ise terörü ve teröre destek verenleri kınadıklarını, terör örgütü PKK'yı lanetlediklerini dile getirdi. 

Dağ, şöyle devam etti:

"Teröre kim destek veriyorsa alçaktır, kalleştir, vatan hainidir. Devletimizin arkasındayız. Patlama yerine yakındık. Bütün çocuklarımızla patlamanın etkisiyle fırladık. Bebeğimiz de duvara fırladı. Diyecek bir şey bulamıyoruz. Kınıyoruz ve lanetliyoruz. Hepimiz el birliği ile bu terörü bitirmek zorundayız." 

Vecdi Sürer de ilçelerinde istemedikleri bir patlama meydana geldiğini, buna tepki için iş yerine bayrak astığını belirterek, terörü lanetlediklerini aktardı.