Onay geldi, çalışmalar hızlandı

Sağlık Bakanlığı ile yapılan yazışmalar sonuçlanarak İstanbul yolu üzerindeki hastane binasının Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olması kesinleşti.
Onay geldi, çalışmalar hızlandı

FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz’da kalkıştığı darbe girişiminin ardından Sağlık Bakanlığı tarafından el konulan İstanbul yolu üzerindeki hastane binasının Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak hizmet vereceği kesinleşti.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, “Konya’da uzun yıllardır hizmet veren Dr. Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin yetersiz fiziki şartlarda hizmet sunduğu gerçeği hepimizin malumu idi. Artık bu hastanemiz son derece modern ve çağdaş bir mekânda, fiziki şartları uygun bir ortamda vatandaşlarımıza sağlık hizmetini sunacak ve verdiği sağlık hizmeti kalitesini daha da artıracaktır” dedi.

Hastanenin geleceği ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı ile yapılan yazışmaları yakından takip ettiklerini ve binanın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak hizmet sunmasının önemini yetkililerle paylaştıklarını söyleyen Ağralı, “ Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren temel unsurların başında anne ve bebek ölüm hızı gelmektedir. Bu nedenle bu alanda verilen sağlık hizmetinde kalitenin her zaman en üst seviyede olması gerekmektedir” dedi.

Ağralı, hastane tefrişatının hızlı bir şekilde tamamlanması ve en kısa sürede hastanenin yeni binasında hizmet sunmaya başlaması için sorumlu idarecilerin yoğun bir şekilde çalıştıklarını da belirtti. Taşınma sırasında vatandaşların herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmamaları için de gerekli önlemlerin alınacağını ifade eden Ağralı, “Milletin temiz duyguları istismar edilerek toplanan paralar ile yapılan bu hastanenin ücretsiz bir şekilde millete hizmet edecek olmasından dolayı son derece memnunuz” diyerek sözlerini tamamladı.