ÖNCÜSPOR, 'Sporda Kardeşlik' temalı kısa film yarışması düzenliyor

Öncü Gençlik ve Spor Kulübü, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Kültür Ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle,  imam hatip liselerinde eğitim öğretim gören öğrencilerin katılabileceği 'Sporda Kardeşlik'’ konulu kısa film yarışması düzenliyor
ÖNCÜSPOR, 'Sporda Kardeşlik' temalı kısa film yarışması düzenliyor

Projenin amacının, İmam hatip lisesi öğrencileri arasında ’’SPORDA KARDEŞLİK’’ temasıyla, kısa film sanatını vesile kılarak gençlerin çevrelerinin farkına varmalarını, bireyselleşen yaşam tarzından spor ve kardeşlik alanında farkındalık oluşturacak bir formda sanat eserleri üretmeleri olduğu öğrenildi.

Yarışmanın kapsamı ve kurallarıyla ilgili bilgiler ise şunlar;

Bu özel şartname, yukarıda konusu ve amacı belirtilen yarışmaya katılım koşulları çerçevesinde yarışmaya katılacak eserlerde aranacak şartlara, başvuru şekline, seçici kurul ile yapılacak değerlendirmeye, verilecek ödüller ve ödül törenine ilişkin esas ve usullerini kapsar.

Katılım Koşulları:

a)      Yarışmaya katılım ücretsizdir. Yarışma Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı İmam hatip liselerinde okuyan tüm öğrencilere açıktır.

b)      Her katılımcı yarışmaya, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ve sergilenmemiş bir eserle katılabilir. Okul müdürlükleri başvuru yapan eserler arasından okul değerlendirmesini yaparak okul birincisi seçilen eseri gönderir.

c)       Yarışmaya eser verecek katılımcılar kısa film dalında, kendi anlatım biçimlerine uygun her türlü teknik ve yukarıdaki amaca dönük mesaj kullanmakta serbesttir. Başka amaçlara hizmet eden, sakıncalı ve zararlı ifadeler içeren, genel ahlak kurallarına uymayan, hakaret içeren ve ne amaçla olursa olsun firma adı kullanılan eserler yarışma dışı kalacaktır.

d)      Yarışmaya verilecek filmin süresi 10 dakikayı geçmemelidir. Rollcaptionda (filmin sonunda) yönetmen, senarist ve oyuncu bilgilerine yer verilmelidir. Yarışma filminin yönetmeni ve senaristi öğrenci olmalıdır. Kısa filmler, MOV, MP4 formatında CD veya DVD ile birlikte gönderilmelidir.. Gönderilecek eserlere öğrencinin TC Kimlik Nosu ile kısa filme verilen isim,

dosya ismi olarak kaydedilecektir. (örnek: 123456789_filmin_adı) Kısa Film Yarışmasında senaryoda özgünlük, görsellik, dilin kullanımı, verilen mesaj, oyunculuk, kamera kullanımı, ses, ışık, müzik, kurgu, filmin teknik kalitesi gibi kriterler göz önünde bulundurulacaktır.

e)      Eserler, Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Genel Merkezi’ne kargo ile gönderilecek veya elden teslim edilecektir. Kargo ile gönderilen eserlerin kaybolmasından, zedelenmesinden veya gecikmesinden ÖNCÜ SPOR sorumlu değildir. Seçici kurulun verdiği kararlar kesindir. Yarışmacılar sonuca itirazda bulunamazlar.

f)     Ekteki form eksiksiz olarak doldurulup, eserle birlikte 18-Eylül -18-Kasım 2017 tarihleri arasında ÖNCÜ SPOR Genel Merkezi’ne gönderilecektir.

g)    Yarışmaya katılmak için imam hatip lisesi öğrencisi olmak (Hazırlık, 9, 10, 11 veya 12. sınıf)  yeterlidir. Ödül kazanan eserlerin sahipleri, lise öğrencisi olduklarını belgelemek durumundadır.

h)    Yarışma şartnamesi, www.oncuspor.org.tr web sayfasından da temin edilebilir.

Değerlendirme:

Katılan eserler arasından Seçici Kurul, yarışma konusu ve amacı doğrultusunda dereceye girmeye en uygun eserleri belirleyecektir. Ödüle layık eser bulunup - bulunulmaması, ödüllerin bir kısmının dağıtılıp dağıtılmaması Seçici Kurul’un takdirindedir.

Ödüller:

Birincilik ödülü:                 5000 TL

İkincilik ödülü:                  3000 TL

Üçüncülük ödülü:            2000 TL

Yarışma Takvimi:

a)      Yarışmanın okullara duyurulması: 18 Eylül 2017

b)      Okul birincisi seçilen eserlerin teslimi: 18-Eylül -18-Kasım Nisan 2017 tarihleri arasında Öncü Spor Genel Merkezi’ne gönderilecektir.

c)       Kurul değerlendirmesi:1 ARALIK 2017

d)      Ödüllerin verilmesi: Ödül töreni, ÖNCÜ SPOR’un daha sonra duyuracağı bir tarihte İstanbul’da yapılacaktır. ÖNCÜ SPOR  gerekli gördüğü takdirde belirtilen tarihlerde değişiklik yapabilir

Diğer Hükümler:

a)      Yarışmaya katılan tüm eserlerin kullanım hakkı ÖNCÜ SPOR’a ait olacaktır. Katılımcılar eserlerin geri alınması konusunda resmi ve hukûkî yollara başvurulmayacağını yarışmaya katılarak kabul etmiş sayılır.

b)      ÖNCÜ SPOR, ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserleri; afiş, katalog, broşür ve her türlü tanıtım, sergi malzemesi olarak kullanma hakkına sahip olacaktır.

c)       Şartnamede belirtilmeyen hususlarda ve tereddüt halinde ÖNCÜ SPOR kararları geçerlidir.

d)       Şehir dışından gelecek öğrencilerinin konaklamaları ÖNCÜ SPOR tarafından karşılanacaktır.

e)      Yarışmaya katılan her öğrenci yarışma şartlarını okuyup kabul etmiş sayılır.

İrtibat: ÖNCÜ SPOR Proje Koordinatörü: Mürvet DAMAROĞLU

              Cep: 0533 129 87 33 E-posta: [email protected]