One minute 6 yıl oldu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu toplantısında Şimon Peres’e tarihi ayar vererek ‘One Minute’ çekmesinin üzerinden tam 6 yıl geçti.
One minute 6 yıl oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde katıldığı Davos’ta ‘One Minute’ diyerek İsrail’in masum insanları öldürdüğünü yüzlerine vurmasının üzerinden 6 yıl geçti.   29 Ocak 2009 tarihinde Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’da  Erdoğan ve İsrail Cumhurbaşkanı Peres  “Gazze: Ortadoğu’da Barış Modeli” paneline katılmıştı.  
YÜZÜNE HAYKIRDI
Programda Peres, İstanbul’a bir roket düşse aynı tutumun Türkiye tarafından yapılacağını söyleyerek Erdoğan’ın durumu anlamadığını iddia etti. Erdoğan da konuşmasını kesmeye çalışan moderatöre “One Minute” diyerek, müdahale edilmemesini söyledi. Daha sonra Peres’e hitap eden Erdoğan, “Peres, sesin çok yüksek çıkıyor. Biliyorum ki sesinin benden çok yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisinin gereğidir. Öldürmeye gelince, siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz. Plajlardaki çocukları nasıl öldürdüğünüzü, çok iyi biliyorum” diye yanıt verdi.
DÖNÜM NOKTASI OLDU
Mimikleri değişen Peres, neye uğradığını şaşırdı. Peres’in barbarlığını tüm dünyaya haykıran Erdoğan, “Benim için de bundan böyle Davos bitmiştir. Daha Davos’a gelmem” diyerek salonu terk etti. “One Minute” çıkışı Türk-Arap ilişkilerinde bir dönüm noktası oldu. One minute başta Filistin olmak üzere Arap dünyasına büyük bir moral oldu.