İsmail Koç

İsmail Koç

ÖNEMLİ “BİR” PUAN

ÖNEMLİ “BİR” PUAN

Atiker Konyaspor zorlu bir maç trafiğine girdiği bir dönemde lig lideri Medipol Başakşehir karşısında çok önemli bir beraberlik aldı.

Aykut Kocaman yönetimindeki Konyaspor’un Başakşehir’e galibiyeti yok. Son 5 maçın 4’ü berabere kalan birbirine denk iki takım yine yenişemedi ve sahadan beraberlik çıktı.

İlk yarısı taktik mücadelesi şeklinde geçen maçın ikinci yarısı ev sahibi ekibin baskısı ile başladı. Atiker Konyaspor tam bu baskıyı savuşturup maçta dengeyi kurmuştu ki Volkan Fındıklı’nın basit bir hatasında Medipol Başakşehir öne geçti.

Ümitlerin tam kırılmaya başladığı bir anda Ömer Ali Şahiner’in çabalarıyla Riad Bajic’in golü yeşil beyazlıların imdadına yetişti. Golde Ömer Ali’nin çabasını es geçmemek gerekiyor. Golün yarısı Ömer Ali’nin yarısı Bajic’in…

Bir süredir gol yollarında sıkıntı çeken Bajic’in gol atması da ilerleyen haftalarda kendini bulabilmesi için çok önemliydi.

Vukovıc’in yokluğunda Aykut Kocaman maça Selim’i tercih etmeyip Abdülkerim ile başladı.  Her ne kadar bu maçta Selim’in oynaması beklense de Aykut hoca son derece doğru bir karar vermiş. Abdülkerim’in performansını görünce bunu daha iyi anladık.

Genç oyuncunun bu sezon yeşil beyazlı formayı giydiği ikinci ilk 11’de başladığı ilk maç olmasına rağmen maç boyunca Vukovıc’i aratmadı.

Ayrıca Aykut Kocaman Başakşehir karşısına yerli ağırlıklı bir kadro ile çıktı. Takım’ın 11’de 8’i yerliydi. Son zamanlarda ilk kez bu kadar yerli oyuncuyu sahada görme imkanı bulduk.

Avrupa Kupası maçlarında bekleneni veremeyen Amir ve Jönsson yedeğe çekilmiş. Douglas’ı ise Aykut Kocaman Braga maçına saklıyor olmalı…

Yaklaşık 1000 kadar Atiker Konyaspor taraftarı yeşil beyazlıları deplasmanda yalnız bırakmadı. Zaten koca statta 3 bin kişi vardı. Yeşil beyazlı taraftarlar yine muhteşemdi ve üstüne düşeni fazlasıyla taptı.

 İlk yarı boyunca Atiker Konyaspor taraftarının sesini duymamıza rağmen yayıncı kuruluş LİGTV’nin taraftardan tek bir kere göstermemesi de ilginç bir detaydı.

Atiker Konyaspor ligde ve Avrupa’da oynayacağı yoğun ve zorlu maç maratonunda önemli bir puan kazandı. Kazanılan puan hem ligde üst sıralarda tutunmak hem de ilerleyen maçlara moral, motivasyon sağlaması anlamında son derece önemliydi.

Kabul etmek gerekir ki ilk kez üç kulvarda birden mücadele eden Atiker Konyaspor için sezon kolay geçmiyor. Bu nedenle de Aykut Kocaman ve öğrencilerine bu sezon her zamankinden daha fazla destek verilmeli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR