Onlar artık milletin okulu

15 Temmuz darbe girişimi sonrası millete devredilen FETÖ’nün okulları kapılarını milletin evlatlarına açtı. 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin verildiği okulların ilk gününde heyecan, coşku ve mutluluk doruk noktasındaydı.
Onlar artık milletin okulu

Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen okulların kapatılmasıyla Milli Eğitim Bakanlığına devredilen okullar yeni isimleri ve öğretmenleriyle eğitim öğretim dönemine başladılar.

15 Temmuz’da FETÖ'nün gerçekleştirdiği hain darbe girişiminden sonra başlatılan mücadele kapsamında resmi kurumlarda FETÖ temizliği sürerken, örgüt ile bağlantılı eğitim kurumları da tek tek kapatıldı. Bu okulların tamamının tabelaları indirilerek Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildi ve okulların isimleri değiştirildi. FETÖ kapsamında kapatılan bu okullara da 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerinin isimleri verildi. Bu kapsamda 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının başında Konya’da FETÖ’den devralınan 11 binada 18 okulda eğitim öğretim başladı. Devletin el koyup ve isimlerini değiştirilen okulların listesi şu şekilde; Meram Özel Merve Meram Abdullah Aymaz İlkokulu, Şehit Mehmet-Lütfi Gülşen Anadolu İmam Hatip Lisesi, Meram Özel Merve Meram Abdullah Aymaz Ortaokulu - Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu,  Selçuklu Özel Merve Mehmet Özdemir İlkokulu - 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu, Selçuklu Özel Merve ve Selçuklu Abdullah Aymaz Ortaokulu -Şehit Abdullah Tayyip Olçok İmam Hatip Ortaokulu,  Karatay Özel Merve Güventaş ve Anadolu Fen Lisesi - Hacıveyiszade Anadolu İmam Hatip Lisesi,  Selçuklu Özel Merve Buyükkoyuncu Fen ve Anadolu Lisesi - Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirildi. Bu okullardan Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu  17 derslikte 11 öğretmen ve 435 öğrenci ile Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi 21 derslikte 30 öğretmen ve 348 öğrenci ile eğitime başladı. Hacıveyiszade Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Meram Şehit Mehmet-Lütfi Gülşen Anadolu İmam Hatip Lisesi de 68’er öğrenci ele yeni eğitim öğretme merhaba dedi.

okullar--(2).jpg

KONYA’DA 21 ÖĞRENCİ YURDUNA EL KONULDU

Konya merkezde 14 ilçelerinde 8 olmak üzere toplam 21 öğrenci yurduna el konuldu. Kapatılan erkek ve kız öğrenci yurtlarının listesi de şu şekilde;  Karatay Özel Muazzez Dolapoğlu Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu, Meram Özel Ali Şeker Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu, Meram Özel Fatih Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu, Meram Özel Kimya Hatun Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu, Meram Özel Niyazi Bey Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu, Meram Özel Sait Kaymak Orta Öğretim Erkek Yurdu, Meram Özel Sare Ahçı Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu, Meram Özel Ufuk Haşan Hüseyin Çankaya Ortaöğrenim Kız Öğrenci Yurdu Selçuklu Özel Ahenk Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu Selçuklu Özel Firdevs Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu Selçuklu Özel Güventaş Orta Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu Selçuklu Özel Kılıçarslan Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdu SelçukluÖzel Mehmet Ali Şengül Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu Selçuklu Özel Ziya Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu

okullar--(1).png

FETÖ’NÜN DERSHANELERİNE DE EL KONULDU

FETÖ ile bağlantısı tespit dilen dershanelerden Konya merkezde 10 İlçelerinde de 11 olmak üzere toplam 21 kuruma el konuldu. Konya’nın merkez İlçelerinde kapatılan Dershanelerin listesi şu şekilde; Özel Sabah Dershanesi Kılıçarslan Şubesi, Özel Sabah Dershanesi Şems Şubesi, Özel Konya Sabah Dershanesi Ahmet Sağır Şubesi, Özel FEM Dershanesi Konya Şubesi, Özel Sabah Dershanesi Zafer Şubesi, Özel FEM Dershanesi Alaaddin Şubesi, Özel FEM Dershanesi Konevi Şubesi, Özel Sabah Dershanesi Bosna Hersek Şubesi , Özel Sabah Dershanesi Mevlana Şubesi, Özel Sabah Dershanesi Binkonut Şubesi.
okullar--(9).jpg

okullar--(1).jpg
okullar--(3).jpg

okullar--(4).jpg
okullar--(4).jpg

okullar--(5).jpg
okullar--(8).jpg


 

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ