Özkan Öztürk

Özkan Öztürk

ONLAR HALA CEZAEVLERİNDE…

ONLAR HALA CEZAEVLERİNDE…

28 Şubat cuntasıyla anlaşan Gülen, devlet içine sızan örgütü aracılığıyla Müslüman Anadolu’nun evlatlarına zulüm yaptı. Mahkemede kalemi kırılanlardan biri de 22 yıldır cezaevinde olan Ethem KÖYLÜ idi.

İşte Ethem KÖYLÜ’nün kardeşlerinin beyanları;

 "1995'te 25 yaşında gözaltına alındı. 15 gün hiç haber alamadık. O dönem karakola götürürken kayıt bile almıyorlardı. Ethem ilk önce idam aldı sonra cezasını müebbete çevirdiler. 28 Şubat arifesinde ilk ceza alanlardandı ama ortada suç yok, ispat yok, delil yok.

O dönem nişanlıydı ama evlenmediler. Kardeşim haksızlık karşısında susmazdı. 28 Şubat öncesinde İslami olarak haksızlık karşısında dururdu. Bu yüzden 28 Şubat zihniyetinin hedefi oldular. Kardeşimi gazete bayiinde bile satılan bir dergi olan Taraf dergisini dağıtması üzerinden yola çıkarak örgüt adına finans sağlamakla suçladılar ‘….

Adı;İsmail ULUYOL

Bundan tam 22 yıl evvel tutuklandığında 21 yaşında olan ve 3 çocuk babası olan şimdi ise cezaevinde 43.yaşına giren torun sahibi bir dede olan İsmail ULUYOL…

Diyor ki İsmail ULUYOL;

‘Bizi yeri geldi Kemalist vesayet yedi, yeri geldi fetöcü vesayet yedi .

Yapılan hukuksuzluklar ortada iken zindanlarda olmamız komik değil mi?’  diye soruyor…

Evet kimi rakamlara göre 500 kimi rakama göre 600’e yakın 28 Şubat mahkumu haksız ,hukuksuz biçimde  içeride..

Ve özgürlük bekliyor.

Ve bu son  28 ŞUBAT OLSUN diyor..

    (Bu kısım Gazeteci / Yazar Yakup Köse röportajından alınmıştır. )

 

Bu sese kulak vermemiz gerek.

İcra makamının başında olan yetkililerin bu haksızlık ve zulme son vermesini bir hukukçu olarak bizlerde talep ediyoruz…

Çünkü 28 ŞUBAT YARGI KARARLARI BRİFİNGCİ YARGI KARARLARIDIR..

10 Haziran 1997 yılın da Yargıtay ve Danıştay üyelerinin tamamına yakını neredeyse G. Kurmayın Orbay salonunda sözde irtica ile mücadelede emir ve talimatlar almışlardır.

28 Şubat mahkumları ivedi biçimde içeriden çıkartılmalıdır çünkü 28 Şubat mahkumları o dönemin DGM ismi ile anılan mahkemelerinde yargılanmışlardır.Ve bu mahkemelerde 1 üyede asker üyedir.

28 Şubat mahkumları tahliye edilmelidir çünkü polis fezlekeleri ve savcılık iddianameleri kopyala yapıştır yöntemi ile mahkemelerin sözde gerekçeli fakat özde gerekçesiz kararlarına konu olmuştur.

28Şubat mahkumları tahliye edilmelidir çünkü AHİM ‘in hak ihlal kararlarına rağmen AİHS 6.Mad.ihlal tespitine rağmen  bu kararları uygulamayan bu mahkemelerde ki hakimlerin çoğu FETÖ’den dolayı ya içeriye girmişleridir ya da tutukludurlar.

28 Şubat mahkumları tahliye edilmelidir çünkü Yargıtay ‘ın o dönem terör suçlarına bakan 9.Ceza Dairelerinin çoğu meslekten ihraç edilmişlerdir.

PEKİ YA BU NASIL GERÇEKLEŞECEK..?

1_4959 SY.YASA BENZERİ BİR YASA    YA  DA BİR KHK  DÜZENLEMESİ İLE bu kardeşlerimiz cezaevlerinden çıkartılabilir.

Fakat bu düzenlemeden silahlı terör mensuplarının faydalanmaması ve kamu oyunda infiale sebebiyet vermemek adına  silahlı terör eylemine katılmış olanlar bu kapsamdan faydalanamaz hükmü yer almalıdır.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alanlar 24 yıl infaza Müebbet hapis cezası alanlar 18 yıl infaza ,diğer suçların cezaları da tamamen kaldırma şeklinde bir düzenleme yapılabilir.

Evet ..

28 Şubat darbesi 1000 yıl sürer mi sürmez mi bilmem lakin 21 yıldır içeride unutulan kardeşlerimiz olduğu düşünüldüğünde sanırım hala devam ediyor.

Tez zamanda bu haksızlık ve zulmün son bulması dileklerimle..

Selam ve Dua..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Özkan Öztürk Arşivi
SON YAZILAR