İsmail Poçan

İsmail Poçan

Onlar masum, suçlu biziz…

Onlar masum, suçlu biziz…

Türkiye’nin iç ve dış düşmanları boş durmuyor. Bir taraftan dışarıdaki düşmanlar, bir taraftan kendi içindeki düşmanlar yine masumların canlarını almaya devam ediyor.

Eli kanlı terör örgütü PKK yine Diyarbakır’da bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. Maalesef 2'si polis 9 kişi şehit oldu.

Artık söylenecek söz kalmadı. Ama yaşananlar ülkemizin ne kadar büyük ve güçlü bir devlet olduğunu gösteriyor.

Önceki gün HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, HDP Hakkarİ milletvekilleri Selma Irmak, HDP milletvekilleri Selma Irmak ve Abdullah Zeydan terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "terör örgütü üyesi olmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "örgüt adına suç işlemek", Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, devletini, yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama, devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma, suçu ve suçluyu övmek gibi bir ton suçları var. Bunların yanında İfade vermeye gitmedikleri gerekçesiyle gözaltına alınan HDP milletvekilleri hakkındaki terör suçlarıyla ilgili fezlekelerde "öldürmeye teşebbüs", "örgüte üye olmak", "teröristleri operasyonların sürdüğü yerden kaçırma ve tedavi ettirmeye yardımcı olma" gibi çerezler de yer alıyor.

Ama onlar masum. Hiçbir suçları yok. Bunlar ne ki? Gayet günlük rutin hayatta yapılan herkesin yapacağı, herkesin başına gelebilecek şeyler.

Sen çık Kürt halkının haklarını savunuyorum diye devletin milletin ve savunduklarını iddia ettikleri halkın karşısında dur, onları hiçe say olmadık lafları et, Türkiye’nin düşmanlarına sırtını daya sonra da haktan, hukuktan bahset.

Ne ala memleket.

Onları geçtim ama benim anlayamadığım Kılıçdaroğlu’nun tutumu. Yenikapı ruhu ile her şey düzeliyor derken bir suikast girişimi ve Kılıçdaroğlu yine bildiğiniz gibi.

Bir insan her şeye karşı olur mu? Oluyormuş. Faydalı, faydasız AK Parti ne yaparsa yapsın zıddını savunuyorlar.

Bu terörü savunan ve her seferinde devletin karşısında olan terör örgütü PKK’nın savunuculuğunu yapan partililerin savunuculuğunu yapıyor.

HDP’li vekillerin gözaltına alınmasıyla ilgili de akla ziyan açıklamaları var. Bu operasyonların başkanlık sisteminin altyapısını oluşturmak için yapıldığını iddia ederek HDP'yi savunuyor.

‘Seçimle gelen seçimle gider’ diyor Sayın Kılıçdaroğlu. Seçimle geldi diye gizli de değil apaçık terör örgütü lehine açıklama yapanlara müdahale edilmeyecek mi yani?

Ülkemiz doğusuyla batısıyla, 81 iliyle hepimizin.  Saçma sapan düşüncelerle ülkemizi bölmek isteyen düşman olan herkes bunun hesabını  verir.

Ama haklılar, hepsi bir bebek kadar masum.

Suçlu biziz.

Bunları adam yerine koyduğumuz için…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR