Hatice Dursun

Hatice Dursun

‘O’nu Anlamak ve Anlatmak

‘O’nu Anlamak ve Anlatmak

Kutlu Doğum Haftası boyunca Hazreti Muhammed (s.a.v) gibi yaşamak, O'nu anlamak ve doğru yolda yürümek adına etkinlikler düzenlenir, bilgi paylaşımları yapılır ve bu doğrultuda peygamberin doğumuna yönelik dini kutlamalar yapılmaktadır.

İnsanlığın içinde bulunduğu karanlık dünyadan kurtarmak ve insanlığa kılavuzluk yaparak aynı zamanda yollarını aydınlatmak için vazifelendirilmiş olan Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)’in dünyaya teşriflerinin kutlanıldığı Kutlu Doğum Haftası’na ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

O insanlığa bir ışık saçan bir kandil olarak seçilmiştir.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in inşa ettiği toplum modeli, sadece Müslümanlar için değil, aynı zamanda farklı inanç mensupları için de bir huzur ve güven kaynağı olmuştur.

Bu yüzdendir ki Müslümanlar daima insanlığa örnek medeniyetler olmuşlardır. Hz. Peygamber (s.a.v)'in Dünya'ya teşriflerin 1446'ıncı yılı münasebetiyle Hz. Peygamber’in ortaya koyduğu örneklik çerçevesinde hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde ele alınıyor.

17-23 Nisan 2017 tarihleri arasında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Konya’da ve tüm Türkiye’de konferans, seminer vb. birçok programlar anılacak.

Diller O’nu söyleyecek ve O’nu anacak. Hatim ve mevlit programlarıyla O anılacak.

Camilerde, Kuran Kurslarında günlük hayatımızda onun sevgisi her an devam etmektedir.

Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammet'i hatırlatır.

Onu hatırlayana gül koklatır.

Her geçen gün her yaşanan olayda  her açmazımızda her çıkmazımızda Peygamber Efendimize ihtiyacımız olduğunu bugün daha iyi anlıyoruz.

Kur’an güce, eşyaya, dünyaya kul olmak istemeyen her onur sahibinin aradığı tek sahici kapıdır.

Allah, nice gül kokulu sevgi dolu Kutlu Doğum haftası kutlamayı nasip etsin..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hatice Dursun Arşivi
SON YAZILAR