Onur Özbizerdik hakkında tahliye kararı

Alaattin Çakıcı’nın üvey oğlu Onur Özbizerdik’in cezaevinden tahliye edilmesine karar verildi.
Onur Özbizerdik hakkında tahliye kararı

Beşiktaş'taki bir eğlence mekanında eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ı darbettiği, olay yerine gelen polislere de mukavemette bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan OnurÖzbizerdik'in, davanın açıldığı mahkemece tahliye edildiği öğrenildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında "yaralama ve görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından iddianame düzenlenen Özbizerdik'in, bu iddianameyi kabul eden İstanbul 80. Asliye Ceza Mahkemesinin tensip tutanağında yazılı olan kararıyla serbest bırakıldığı ortaya çıktı. 

Mahkemenin Özbizerdik'i, "tutuklamanın, verilmesi beklenen ceza ile ölçülü olmadığı" gerekçesiyle tahliye ettiği kaydedildi. 

- 26 Eylül'de tutuklanmıştı

Onur Özbizerdik, Beşiktaş'taki bir eğlence mekanında eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ı darbettiği, olay yerine gelen polislere de mukavemette bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Soruşturma açan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadesi alındıktan sonra "kasten yaralama ve görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından tutuklanma talebiyle nöbetçi İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Özbizerdik, 26 Eylül'de "polise mukavemet" suçundan tutuklanmıştı.