Operasyonlarda kapatılan okullara yeni tabelaları asıldı

Aydın'da FETÖ/PDY operasyonları kapsamında kapatılıp önce Milli Emlak'a ardından da Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilen okullara yeni tabelaları asıldı.
Operasyonlarda kapatılan okullara yeni tabelaları asıldı

Aydın'da FETÖ/PDY operasyonları kapsamında kapatılıp önce Milli Emlak'a ardından da Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilen okullara yeni tabelaları asıldı. Hummalı bir çalışmanın devam ettiği okulların 19 Eylül Pazartesi günü yeni öğrencilerini ağırlayacağı belirtildi.

Aydın Valiliği tarafından yapılan açıklamada Nazilli İlçesi'nde 5, Didim İlçesi'nde 2, Söke İlçesi'nde 2, Efeler İlçesi'nde 7 olmak üzere toplam 16 adet okulun FETÖ/PDY operasyonları kapsamında kapatılarak hazineye bedelsiz olarak devrinin yapıldığı belirtildi. Devir işlemleri tamamlandıktan sonra binaların hangi okullara tahsis edileceğine de karar verildi. Özellikle değişik kurum ya da başka okulların ek binalarında hizmet veren okullar, FETÖ/PDY operasyonları kapsamında kapanan okulların binasına taşındı.

Taşınma konusundaki kararın imzalanıp okullara gönderilmesinin ardından Aydın'daki 16 yeni okula tabelaları yerleştirildi. Yapılan değişiklikler kapsamında Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Yesevi Lisesine, Sağlık Meslek Lisesi de Şehit Polis Nedip Cengiz Eker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de Kapatılan Muzaffer Ancın İlkokulu binasına taşındı.

Bu arada Aydın Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaları haber yapmak üzere Şehit Polis Nedip Cengiz Eker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gidenler okul müdürünün hışmı ile karşılaştı. Herkesin fotoğraf çektiği okulun önünde fotoğraf çeken gazeteciyi 155 Polis imdat hattına şikayet eden okul müdürünün ilginç tavırları dikkat çekti.

Operasyonlarda kapatılan okullara yeni tabelaları asıldı

Operasyonlarda kapatılan okullara yeni tabelaları asıldı

Kaynak: