OPET Temiz Tuvalet Tırları Konya’da devam ediyor

16 yıldır sürdürdüğü Temiz Tuvalet kampanyası ile örnek bir çalışma yürüten OPET, yaz aylarında karayollarında oluşan yoğunluk nedeniyle, “Temiz Tuvalet Tırları” ile bu yıl da Türkiye turuna çıktı.
OPET Temiz Tuvalet Tırları Konya’da devam ediyor

“OPET Temiz Tuvalet Tırları” bu yıl da Türkiye turuna çıktı. Yaz seyahatleri nedeniyle OPET istasyonlarında yaşanabilecek yoğun kullanım nedeniyle Türkiye genelinde hizmet verecek olan tırlar, Konya’daki OPET istasyonlarında da tuvaletleri hijyenik hale getirerek malzeme tedariği yapacak. OPET müşterilerine ‘temizlik ve hijyen’ kurallarına yönelik bilgilendirici broşür ve temizlik kitleri dağıtılacak.

 

Türkiye’nin en uzun soluklu sosyal sorumluluk projesi olan OPET Temiz Tuvalet kampanyası kapsamında iki ayrı rota üzerinden yola çıkan ve çekici olarak Ford Trucks 1848T çekicilerin kullanıldığı tırlar, 19 Eylül’e kadar 27 şehirdeki 208 istasyonda hizmet verecek. 

 

Temiz Tuvalet kampanyasının fikir lideri olan OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, proje ile 16 yıl içerisinde 9 milyon kişiye ulaşarak hijyen eğitimi verdiklerini belirtti. “Tuvaletler, bir ülkenin medeniyet göstergesidir” diyen Öztürk, Temiz Tuvalet kampanyasını OPET istasyonlarının yanı sıra, 7,5 milyon kilometre yol kat ederek tüm Türkiye’de köy ve kasabalarda halka, okullarda öğretmen ve öğrencilere ulaştırdıklarını söyledi. OPET standartlarının TSE işbirliği ile İçişleri Bakanlığı tarafından halka açık tuvaletler,  işyeri ve restoran tuvaletleri dahil olmak üzere zorunlu kılındığını da hatırlatan Öztürk, “sağlıklı bir gelecek için projemizi yaygınlaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Temiz Tuvalet Kampanyası’nda 16 Yılda Neler Yapıldı?

·         İstanbul’daki tüm okullarda "Temiz Okulum" projesini uygulandı.

·         TCDD için "Temizlik Rayında" adı altında bir proje ile tüm personele eğitim verildi; tren, gar ve istasyonlarda temizlik ve hijyenin yaygınlaşması sağlandı.

·         2009 yılında Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü ile “İçilebilir Su, Girilebilir Tuvalet” kampanyası uygulandı ve toplam 4000 öğretmen ve pek çok ögrenciye hijyen eğitimi verildi.

·         2009 yılı domuz gribi salgını nedeniyle  “Sevmek Korumaktır” projesi ile tüm OPET istasyonları ve eğitim verilen okullar, mikropların 90 gün boyunca üreme ve bulaşmasını engelleyen Bioshield uygulaması ile koruma altına alındı.

·         2010 yılında Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Meslek İçi Eğitim Programı kapsamında Temiz Tuvalet Kampanyası eğitimleri düzenlendi ve 2000 öğretmene eğitim verildi.

·         2011 yılında Gaziantep’in Nizip ve Islahiye ilçelerinde 1500 öğretmen ve binlerce öğrenciye tuvalet temizliği ve hijyen eğitimi verildi.

·         2011 yılında Şanlıurfa’da düzenlenen tuvalet temizliği ve hijyen eğitimlerine 2000 öğretmen katıldı.

·         Sakarya Büyükşehir Belediyesi SASKI Genel Müdürlüğü ile temiz tuvalet, hijyen ve tasarruflu su kullanımı konusundaki proje yürütüldü.

·         2012 yılında proje yurtdışına açıldı. Mayıs 2012’de Suudi Arabistan’dan alınan davetle Mekke, Medine, Cidde ve Riyad’da 4800 öğretmen ve öğrenciye, 2013 yılında ise Makedonya’da, Balkanlar’daki en eski Türk Okullarından biri olan Tefeyyüz İlköğretim Okulu’nda 750 öğrenci ve 60 öğretmene eğitimler verildi.

·         2015 yılında Silivri Milli Eğitim Müdürlüğü, Silivri Belediyesi, Silivri Eğitim Hizmetlerini Geliştirme ve Güçlendirme Derneği ile “Köpüklü Eller Neşeli Yüzler” projesi hayata geçirilerek ilçedeki tüm öğretmen ve Milli Eğitim Müdürlüğü personeline ‘temizlik ve hijyen' eğitimi verildi. 

·         2015 yılında Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliği ile yürütülen“Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” projesi ile tüm öğretmenlere, okul yöneticilerine, yardımcı hizmetler personeline ve öğrencilere ‘temizlik ve hijyen' eğitimleri verildi.  

·         “Temiz Tuvalet Kampanyası”, 2004 yılında IPRA (Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği) sosyal sorumluluk büyük ödülünün sahibi oldu. Aynı zamanda Türkiye Halkla İlişkiler Derneği tarafından düzenlenen 3. Altın Pusula Yarışması’nın Sosyal Sorumluluk Projeleri dalında birincilik ödülüne layık görüldü. 11.Uluslararası Stevie Ödülleri’nde ise ‘Sağlık, Güvenlik ve Çevre’ Programı kategorisinde bronz ödül alan proje, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun ilk kez düzenlediği “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri”nde “Etkililik Ödülü”ne layık bulundu. Aynı yıl Gamechangers (Oyunu Değiştirenler) Ödülleri kapsamında OPET, ‘İlham Ver’ kategorisinde ‘Temiz Tuvalet Kampanyası’ ile ‘hijyen’ anlayışına yeni bir bakış açısı getirerek diğer markalara da bu konuda ilham verdiği için ödülün sahibi oldu