Ordu’da terörist iddiası boş çıktı

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ulubey ilçesi Kıranyağmur Mahallesi'nde bir vatandaşın terörist gördüğü iddiası üzerine yapılan haberlerin doğru...
Ordu’da terörist iddiası boş çıktı

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ulubey ilçesi Kıranyağmur Mahallesi'nde bir vatandaşın terörist gördüğü iddiası üzerine yapılan haberlerin doğru olmadığını belirterek, "Bölgede terörist unsur emaresine rastlanılmamıştır. Fındık hasat döneminin başlaması nedeniyle bazı vatandaşlarımızın bahçelerine giderken, yabani hayvanlardan korunmak amacıyla yanlarında tüfek bulundurdukları gözlemlenmiştir" dedi.

Bazı yerel gazete ve internet haber sitelerinde, "Ulubey'de terör alarmı" başlığıyla yayınlanan haberler üzerine açıklamada bulunan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, uzun bir süredir bölücü terör örgütü mensuplarının Karadeniz Bölgesi'ne sızma girişimini olduğunu ancak bölge insanının devletinin yanında yer alması sebebiyle bu girişimlerin sonuçsuz kaldığına dikkat çekti.

"Ulubey'de terörist yok"

Terörle mücadelede devletin yanında yer alan bölge halkının en ufak bir durumu derhal güvenlik güçlerine bildirdiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, "Bölge insanında teröre karşı bir hassasiyet var. Yapılan tüm ihbarlar, güvenlik birimlerimizce titizlikle değerlendirilmektedir. Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde, Ulubey ilçemizin Kıranyağmur Mahallesi'nden bir vatandaşımızın yapmış olduğu ihbarda güvenlik birimlerimizce detaylı bir şekilde değerlendirmiştir. Yapılan değerlendirmede, bölgede terörist unsur emaresine rastlanılmadığı görülmüştür. Fındık hasat döneminin başlaması nedeniyle bazı vatandaşlarımızın bahçelerine giderken, yabani hayvanlardan korunmak amacıyla yanlarında tüfek bulundurdukları gözlemlenmiştir. Terör konusunda vatandaşlarımızın gösterdikleri hassasiyete ve duyarlılığa teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Arap turistler tedirgin oldu"

Terörle mücadelenin önemli olduğunu ancak bunun halkın tedirgin edilmeden yapılması gerektiğinin önemine değinen Vali Balkanlıoğlu, "Terör ve teröristle mücadelede, halkımızın güvenlik güçlerimize verdiği destek çok önemli. Ancak bunu yaparken toplumun huzurunu kaçırmadan ve halkımızın tedirgin edilmeden yapılması gerekir. Çünkü bizim iddiamız; Ordu'nun, Türkiye'nin en güvenli ve huzurlu şehri olduğudur. Yapmakta olduğumuz tanıtım faaliyetlerimizde hep bunu vurgulamaktayız. İlimize yurt içinden ve yurt dışından turist çekebilmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Yapmış olduğumuz tanıtımlar neticesinde özellikle Arap ülkelerinden çok sayıda turistin ilimize gelmekte olduğunu görüyoruz. Arap turistler, genelde doğal güzelliklerin bulunduğu yerleri ve yaylaları tercih ediyorlar. "Ordu'da terör alarmı" şeklindeki haberlerle, ilimize gelen ve gelmek isteyen turistleri de tedirgin etmiş oluruz. Yerel medyamızın bu konuda çok daha hassas ve duyarlı olması gerekir. Aksi takdirde, bindiğimiz dalı keser, ayağımıza kurşun sıkmış oluruz" şeklinde konuştu.

Ordu’da terörist iddiası boş çıktı

Kaynak: