Oreo bisküvileri helal mi haram mı? Cevabı yetkililer verdi

2013 yılında Türkiye gıda sektörüne giriş yapan 100 yıllık bisküvi markası Oreo, bugünlerde helal olup olmadığı konusuyla gündeme geliyor. 74 ülkede satışı olan bisküvinin haram olduğunu düşünen müşteriler bu soruyu Oreo yetkililerine sordu.
Oreo bisküvileri helal mi haram mı? Cevabı yetkililer verdi

Sosyal medyada sık sık gündem olan konulardan birisi de, ülkemizde neredeyse her süpermarkette satışı bulunan Oreo bisküvilerinin helal onayının olup olmadığı. Oreo resmi web sitesinin “Sıkça Sorulan Sorular” (Faqs– Frequently Asked Questions) sayfasında, Oreo’nun helal onaylı olmadığı ifade ediliyor.

Oreo'nin sitesinde "helal değil" yazan bölüm:

Bağımlılık yaptığı tespit edilmişti

Daha önce de Connecticut College öğrencileriyle birlikte bir nörobilim profesörü Oreo bisküvileri üzerine bir araştırma yapmışlar. Laboratuvarda sıçanlara vermişler ve kokain bağımlılığı gibi bağımlılık yaptığını görmüşler. Prof Joseph Schroeder “Çalışmamız yağlı ve şekerli yiyeceklerin beyni bağımlılık yapıcı maddelerle aynı biçimde uyardığını gösterdi. Bu da neden birçok kişinin bu tip yiyeceklerin zararlı olduğunu bile bile yemeye devam ettiklerini de açıklıyor.” şeklinde konuşmuş.